CHP Genel Başkanı:"Şimdi de TEOG'u Kaldırdılar, Deli Saçması"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında Milli Eğitime dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında Milli Eğitime dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "15 yılda 6 bakan değişti. Her bakan kendisine göre bir Milli Eğitim Politikası belirledi. Oysa adı üstünde Milli Eğitim, bir partinin eğitim politikası değil, her partiden vatandaş çocuğunu o okula gönderecek. İyi bir eğitim almasını istiyor. Biz eğitim dedikçe onlar dedikçe vay siz imam hatiplere karşısınız. İmam hatipleri açan biziz, kuran parti biziz. Yeteri kadar imam hatip olsun orada da çocuklarımız okusun. Bugün geldiğimiz notkada, çocuklarını denek olarak kullanan dünyadaki tek ülke Türkiye. Her seferinde ayrı ayrı politikalar uyguladılar. Veliler, çocuklar ne yapacaklarını bilmediler. Böyle garip bir yapıyla karşı karşıyayız. 2016-2017 döneminde 1 milyon 867 bin çocuk okula başlamamıştır.

15 yılda Türkiye'yi nereye getirdiler. Ücretli öğretmen, vekalet öğretmen, kadrolu öğretmen var . 100 bin öğretmen açığımız var biz atama bekleyen öğretmen sorununu ortadan kaldıracağız. 2002 yılında eğitim yatırımlarının oranı yüzde 17-18 idi. 2017 yılına eğitime yatırım için harcanan para yüzde 8'e düştü. Daha acı bir şey söyleyeyim. İlkokullarının yüzde 31'inde birleştirilmiş sınıflarda eğitim yapılıyor 1-2-3'üncü sınııflar aynı odada eğitim yapıyor. 15 yılda bu sorunu çözemediler. Oysa bu sorunun çözümü bir yıla bakar. İnşaat bitecek, öğretmen atanacak bu kadar basit. Yapbaz tahtasına döndürdüler. Ortaöğretime geçiş sistemindeki LKS gelmiş, OKS gelmiş, SBS gelmiş, SBS'yi değiştirip Çoklu SBS, bunu da değiştirip TEOG yapmışlar, şimdi de bunu değiştirmişler ne yapacakları belli değil. Deli saçması. "

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

03 Eki 2017 - 14:07 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler