Burs Veren Kurumlar - 2015 Burs Ücretleri

Türkiye'de burs veren kurumlar hangileri? Burs veren kurumlar, üniversite öğrencileri kayıt dönemindeyken çok merak ediliyor!

Türkiye'de burs veren kurumlar hangileri? Burs veren kurumlar, üniversite öğrencileri kayıt dönemindeyken çok merak ediliyor! 

 KYK bursları, Türk Eğitim Vakfı, Tübitak, Vakıflar Müdürlüğü ve diğer burs veren kurumlar hangileri ve burs ücreti ne kadar? sorularının cevaplarını haberimizde. 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında üniversite yerleşmiş adayların yakından ilgilendiklerini konulardan birisi burs veren kurumlar ve burs ücretleri. Ön lisans, lisan, yüksek lisans, doktora burs miktarını haberimizde sizlerle paylaştık. İşte KYK bursları, Türk Eğitim Vakfı, Tübitak, Vakıflar Müdürlüğü ve diğer burs veren kurumlar..

2015-2015 KYK bursları, Türk Eğitim Vakfı, Tübitak, Vakıflar Müdürlüğü ve diğer burs veren kurumlar hangileri ve burs ücreti ne kadar? sorularının cevaplarını haberimizde sizlerle paylaştık. İşte KYK bursu ve KYK burs ücreti, Türk Eğitim Vakfı bursu ve burs ücreti, Tübitak bursu ve burs ücreti, Vakıflar Müdürlüğü bursu ve burs ücreti ile ilgili detayları...

KYK BURSLARI

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, her sene ekim ve kasım ayları içersinde burs başvurularını kabul ediyor. Her ay 330 Türk Lirası olarak verilen bursu almaya hak kazananlar ocak ayında ilan ediliyor. KYK burslarına başvurmak için http://www.kyk.gov.tr/ adresinden istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor.

TÜRK EĞİTİM VAKFI

Günümüzde yaklaşık iki yüz bin öğrencinin yararlandığı Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu bursu, yüksek öğretim okumaya hak kazanan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dışında acı olay, doğal afet gibi olaylarda zarar gören öğrencilere, engelli öğrencilere veya yetiştirme yurdunda barınıp üniversite okumaya hak kazanmış öğrencilere veriyor. Öğrencilere verilen bu güncel burs miktarı 400 Türk Lirası olup ekim ve haziran ayları arasında olmak üzere dokuz ay boyunca veriliyor. Burs başvurusu yapmak için TEV' in web sitesinde duyurulan başvuru formunu doldurmak gerekiyor.

TÜBİTAK

TÜBİTAK' da öğrencilere burs veren kurumlar arasında. Tübitak, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor ve çok çeşitli kriterleri baz alarak burs vereceği öğrencileri belirliyor. Burs miktarı 750 TL ile 2 bin TL aralığında değişiyor. Bursu hak eden öğrencilere bu burs, lisans hazırlık sınıfında da veriliyor ve lisans öğreniminin normal eğitim sürecinin sonuna kadar devam ediyor. Bununla birlikte çift anadal eğitimi gören öğrenciler için ise burs süresi LYS sonucuna göre, kayıt yaptırdığı programın normal bitirme süresinden bir yıl sonrasına kadar devam ediyor. Başvurular 1 Eylül ila 15 Ekim tarihleri arasında http://e-bideb.tubitak.gov.tr internet adresinden yapılabilir.

VAKIFLAR MÜDÜRLÜĞÜ

VGM olarak bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü de, KYK Genel Müdürlüğünün burs başvurusuna paralel zamanlarda başvurusunu açıp ocak ayının son aylarında sonuçları açıklıyor ve bursa başvuru süreci internet üzerinden devam ediyor. Burs başvuru duyuruları ise http://www.vgm.gov.tr/ üzerinden yayınlanıyor. Vakıflar müdürlüğü öğrencilere 200 TL burs veriyor. Bununla birlikte, ihtiyacı olan öğrencilere 'özel eğitim yardımı' adı altında bir kereliğe mahsus, aylık olarak da 1000 Tük Lirası veriyor.

FARKLI KURUMLAR

Yukarda bahsedilenlerden farklı olarak; Vehbi Koç, Yaşar Eğitim ve Kültür, Toplum Gönülleri, boydak Eğitim ve Kültür, Sema Yazar Gençlik, sağlık ve Eğitim, Hacı Ömer Sabancı, Hüsnü M. Özyeğin gibi vakıflar ile bazı belediyeler de burs veren kurumlar da bulunuyor.

YABANCI HÜKÜMET BURSLARI

Ülkeler arasında ki İkili ilişkiler çerçevesinde, Türk öğrenciler için her sene yabancı hükümetler tarafından, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burslar veriliyor. Bu burslarda her ülke burs başvurusu için kendi koşullarını belirliyor. Bu konuda duyuruları http://abdigm.meb.gov.tr/ adresinden alabilirsiniz.
1- TEV YÜKSEK LİSANS BURSU Yüksek Lisans Burs Ücreti: Aylık 700 TL Doktora Burs Ücreti: Aylık 1000 TL 2- TÜBİTAK YÜKSEK LİSANS BURSU Yüksek Lisans Bursu: Aylık 400-1000 TL Doktora Burs Ücreti: Aylık 500-2800 TL 3- Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs 4- MEB YÜKSEK LİSANS BURSU 5- İTO YÜKSEK LİSANS BURSU 6- SABANCI ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS BURSU Yüksek Lisans Burs Ücreti: 1,050 TL/10 ay boyunca + Yurt (2 kişilik) Doktora Burs Ücreti: 1,300 TL/12 ay boyunca + Yurt 7-TURKCELL AKADEMİ YÜKSEK LİSANS BURSU 2015-2015 KYK bursu ve KYK burs ücreti, Türk Eğitim Vakfı bursu ve burs ücreti, Tübitak bursu ve burs ücreti, Vakıflar Müdürlüğü bursu ve burs ücreti ile ilgili detaylarını haberimizde sizlerle paylaştık. En güncel eğitim haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz. kaynak: yenişafak

19 Ağu 2015 - 02:18 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler