'Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz'

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı köyünde geçen hafta iki PKK'lı, köy okulana gelip 6 öğretmeni kaçırmak istedi.

 

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı köyünde geçen hafta iki PKK'lı, köy okulana gelip 6 öğretmeni kaçırmak istedi. Ancak 6 öğretmeni kaçırılan öğrenciler ve köylüler PKK'lıların peşine düşüp "Öğretmenlerimizi bırakın" diye karşı çıkmıştı....

 

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı köyünde geçen hafta iki PKK'lı, köy okulana gelip 6 öğretmeni kaçırmak istedi. Ancak 6 öğretmeni kaçırılan öğrenciler ve köylüler PKK'lıların peşine düşüp "Öğretmenlerimizi bırakın" diye karşı çıkmıştı. İki PKK'lı, öğretmenleri kaçırdıktan 1 saat sonra bırakmak zorunda kalmıştı. SABAH dün herkese ders olacak kaçırma olayının yaşandığı köye gidip öğretmenler, öğrenciler ve köylüler ile biraraya geldi. Iğdır'dan servisle köye gelen 19 öğretmeni, 5-13 yaş arası 400 öğrenci, okulun bahçesinde alkışlarla karşıladı. Andımızı okumak için yarışa giren öğrenciler tenefüste ise yaşananları heyecanla anlattı. 6. sınıf öğrencisi Özcan, "Beden Eğitimi dersi için bahçedeydik. Koşu yapıyorduk. Bana sıra gelmişti ki PKK'lılar geldi. Çok korktuk. Eve gidip annemlere haber verdim. Onlar da okulun önüne geldi. Bırakmadık öğretmenlerimizi. Onlar da bizi bırakmasınlar" dedi. 5. sınıfa giden Esma ise "Çok ağladık öğretmenlerimiz bir daha gelmeyecek diye. Ben de büyüyünce öğretmen olacağım" diyerek söze karıştı. Aralarında ilk ataması olan ve daha 20 günlük eşini arkasında bırakıp görevlerinin başına geçen 8'i kadın 11'i erkek öğretmen henüz olayın şokunu üzerlerinden atamadı. Milli Güvenlik Kurulu kararında kendilerine teşekkür edilmesinden dolayı mutlul olan öğretmenler "Biz de devletimize teşekkür ederiz. Sahip çıktılar bize" dedi. 

 

'EĞİTİM İÇİN BURADAYIZ' 

Terörün tek sebebinin cehalet ve cahillik olduğunu söyleyen öğretmenler, "Bu insanları, bu çocukları eğitmemiz şart. Bunun için burdayız" dedi. Köylülerin PKK'lıların kolundan tutup "Bırak öğretmeni" deme cesaretini gösterdiklerini söyleyen öğretmenler, "Bu olay sevgi kaynaklı, öğrenci kaynaklı olduğu için köylüler sahip çıktı. Bize en büyük sahip çıkmayı, köylüler ertesi gün çocuklarını okula göndererek yaptı" diye konuştu. Muhtar Mehmet Gültekin "Türkiye'de PKK kaç tane okulu bastı, kaç tane öğretmen kaçırdı hiçbiri haber olmuyor. Ama herkes Bulakbaşı'nı biliyor. Çünkü biz öğretmenlerimize sahip çıktık" dedi. Köylüler ise "Her birimizin 7-8'er çocuğu okula gidiyor. Öğretmenler onlar için burada. Öğretmen gelmese çocuklar kapısına gider" diye konuştu. Olaydan bir gün sonra çocuklarını okula gönderen köylüler, öğretmenlere peynir, yoğurt, ekmek göndererek teşekkür etti. 

 

4 GÜNDE YENİLENİP EĞİTİME AÇILDI

Hakâri'nin Yüksekova ilçesinde 800 öğrencinin eğitim gördüğü 2 katlı ve 12 derslikli Atatürk Lisesi'nin, 19 Ekim gecesi terör örgütü yandaşları tarafından kundaklanmasının ardından okulda eğitime verilmişti. Tadilat çalışması yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirilen okulda, öğrenciler bugünden itibaren ders başı yaptı. sabah

23 Eki 2012 - 03:44 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler