Bakan Yılmaz'dan Son Dakika TEOG ve Üniversite Sınavlarında Değişiklik Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Yılmaz katıldığı canlı yayın programında yaptığı açıklamada TEOG'un kaldırılması ve üniversitelere giriş sınavındaki değişikliğe değindi. İşte o açıklamalar.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada TEOG ve üniversite sınavlarında yapılacak değişikliğe değindi.

TRT Haber ekranlarına konuk olan Milli Eğtim Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken son günlerin tartışmalı konusu olan TEOG'un kaldırılması ve üniversite sınavlarında değişiklik yapılması konularına da değindi.

Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada özet olarak şu ifadelere yer verdi:

TEOG'un Kaldırılması

"Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. 25 yaşına kadar bir sınavdan bir sınava gidiyor. Spor yapabiliyor mu? Türkiye'nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir  2002'de yaşam ömrü ortalaması 75.5'ti, şimdi yaş 78'i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar. Refahınız artmış, ömrünüz artmış. Peki, niçin bu değişiklik? Hedefimiz büyük. Daha iyi gideceğiz. Nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Nitelikli bilim adamına sahip olmak lazım. 2002'de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 153 milyar dolar. Çok net, bana da geliyor, hep değişiklik. Evet ama daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye. Dolayısıyla diyoruz ki, bize güvenin.

Bu yıl sınavı yapmıyoruz. Yerine ne gelecek? Ortaokulda bir şey verilmiyor, liseye hazırlık için, lisede bir şey verilmiyor, üniversiteye hazırlık için. Bu doğrultuda gidiliyor. İlkokulda kalsa dahi birtakım becerileri kazanmış olması lazım. Ortakokulda becerilerini kazanması lazım.

Bakanlar Kuruluna Sunulacak

Sınav mutlaka öğretim programının ayrılmaz bir parçasıdır. Ölçme değerlendirme olmadan evlatlarınızın hangi seviyede olduğunu bilemezsiniz. Bizdeki test olması. Mümkünse a,b,c test usulünden... hepimiz aynı odadayız, farklı dünyalardayız. Aile içi iletişim aksar mı aksar. Kendisi ile barışık olsun. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olabilmek için eğitimin kalitesini artırmak lazım. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Alternatifler bize geldikten sonra Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Ek kısa zamanda velilerimizin önüne bir sonuç çıkaracağız.

Bu yıl ilk defa, sosyal, kültürel, spor faaliyetlerini öğrencilerimizin, kayıt altına alıyoruz.

TEOG'un Yerine Ne Gelecek?

1 milyon 300 bin ortaokul öğrencisi var. Her okul kendi yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın diyen var. Bazı okullar, tarihi birikimi olanlar, Ankara Fen, İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar için Matematik, Fen ve Türkçe ortalamasının 85 üzerinde olması gerekir diyen oluyor. Açık uçlu soru sorun diyen oluyor. Açık uçlu sorulara ne cevap verdiği, notları da ailesine gönderin ki ailesi de değerlendirsin. Bu da bir başka alternatif. Bütün ihtiyaçları göz önüne alarak bir çalışma yapacağız.

Kalkan TEOG bir öncekilerden daha iyiydi. Gelen de TEOG'dan daha iyi olacak. Sadece sınav dikkate alınmıyordu, not ortalaması da alınıyordu. Eskisinden çok daha iyi bir sistemi çalışıyorlar.

1 Ay İçinde Bakanlar Kurulunda

Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye'nin en uzman kuruluşu. Bakanlar Kuruluna sunacağız. Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız.

Üniversite Sınavlarında Değişiklik

AK Parti'nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum.

Mümkünse üniversite sınavlarının, çok net, Aybüke öğretmenimizin şehit olduğu gün kardeşi o gün sınava girdi. Bazen böyle, kişinin ailesinde kayıp olduğu gün sınava girmek durumunda da kalıyordu. Böyle durumlarda üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye programımızda var. Üniversite sınavlarını birden fazla yapın diye."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Eyl 2017 - 10:33 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Serdar - Benim görüşüm üniversite sınavlarına diploma notu etki yapmasın.herkes sınavda aldığı puana göre üniversiteye yerleşsin.orta öğretim başarı puanlndan çok fazla mağdur oldum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 10:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler