Bakan Nabi Avcı'dan Paralel Okul Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 8. Büyükelçiler Konferansında yurt dışında bulunan paralel yapı okullarından bahsetti. Bakan Nabi Avcı aynı zamanda 4 farklı ülkede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar yapıldığını da ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 8. Büyükelçiler Konferansında yurt dışında bulunan paralel yapı okullarından bahsetti. Bakan Nabi Avcı aynı zamanda 4 farklı ülkede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar yapıldığını da ifade etti.

Katıldığı 8. Büyükelçiler Konferansında yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışında bulunan okullarla ilgili olarak bilgi verdi. Bakan Nabi Avcı 15 farklı ülkede Milli Eğitim bünyesinde 65 okulun bulunduğunu bu okullarda 598 öğretmenin görev yaptığını ve 10 bin 327 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanı yurt dışındaki okullardan bahsederken paralel yapı okullarıyla ilgili de bir açıklamada bulundu. Bakan Nabi Avcı konuşmasında:  "Yurtdışındaki okulların her birinin farklı kuruluş statüleri var. O ülke mevzuatına göre, bazıları özel şirket statüsünde, bazıları bir dernek, bazıları yerel otoritenin ilişkilendirdiğini yerel makam tarafından veya tamamen bağımsız kurumlar. Bu bir milli servettir, milli servetin heba edilmemesi gerekir. Pek çok ülke, doğrudan resmi girişim olarak, devlet olarak yapılan faaliyetlerde biraz çekimser davranabiliyorlar. Bunun gerçekten eğitim faaliyeti olduğunun, sivil bir faaliyet olduğunun yerel makamlar tarafından da takdir edilmesi vakıf daha kolay sağlar ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın gereken yerde ve hızda hareket ermesini güçleştiren vakfın esnek, kolay adapte olacağını düşündük" dedi.

12 Oca 2016 - 22:23 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler