Bakan Dinçer: 'Eğitim felsefemizi değiştiriyoruz'

Sur içi Grup tarafında düzenlenen İstanbul Toplantıları'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda iş adamı ve eğitimci katıldı.

 

Sur içi Grup tarafında düzenlenen İstanbul Toplantıları'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda iş adamı ve eğitimci katıldı. Türkiye'de eğitimi üzerinde yapılan değişikleri değerlendiren Bakan Dinçer, “...

 

Sur içi Grup tarafında düzenlenen İstanbul Toplantıları'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda iş adamı ve eğitimci katıldı. Türkiye'de eğitimi üzerinde yapılan değişikleri değerlendiren Bakan Dinçer, “ Bu ülkede 40- 50 yıldır eğitim stratejisi hiç değişmemiştir. Sınav zamanları, sayıları gibi programlar ve uygulamaları değişmiştir. Biz eğitim stratejisi değişiyormuş gibi tartıştık durduk. Aslında şimdi stratejilerimizi tartışıyoruz. Çünkü eğitim felsefemizi değiştiriyoruz. “ ifadelerini kullandı.

 

Üniversite mezunlarının istihdamı üzerine konuşan Dinçer, bütün mezunların devlet tarafından istihdam edilme fikrinin yanlış olduğunu belirtti. Dinçer konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu günlerde yapılan tartışmalarda ‘Üniversitelerden mezun olanları istihdam edemeyecekseniz niye okutuyorsunuz' şeklinde. Bu çok spekülatif bir tartışmadır. Bu tartışmaların zaman kaybından başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Biz kamu nüfusundaki bütün çocuklarımızı mezun etmeliyiz. Aynı zamanda İstihdam ve eğitim arasındaki ilişki giderek güçleniyor. Ama mutlak anlamda devletin istihdam edeceği gibi bir yaklaşım ‘istihdam edemiyorsanız niye okutuyorsunuz' fikri ile pekişir. Türkiye'de eğitim ile istihdam zihniyetinin değişmesine ihtiyacımız var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yaklaşım yoktur.”

 

haber7

24 Ara 2012 - 09:34 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler