Arınç: 'Türkiye'deki hukuk fakültesi sayısı çok'

Daha çok hepimiz avukatlığı tercih ediyorduk.

 

Daha çok hepimiz avukatlığı tercih ediyorduk. Ancak son 10 yıl içerisinde hakim ve savcı kadrolarımıza çok sayıda eleman alındı. Özellikle kurumlara dikkat ediyorum. Meclisteyken de buna dikkat etmiştim. Uzman ve müfettiş yardımcılıkları için değişik alanlarda bir...

 

Daha çok hepimiz avukatlığı tercih ediyorduk. Ancak son 10 yıl içerisinde hakim ve savcı kadrolarımıza çok sayıda eleman alındı. Özellikle kurumlara dikkat ediyorum. Meclisteyken de buna dikkat etmiştim. Uzman ve müfettiş yardımcılıkları için değişik alanlarda bir çok hukuk fakültesi arkadaşımızın başarı ile görev yaptıklarını biliyorum. Artık, iş alanları biraz daha genişledi" dedi.

 

Avukatlık için fakülteyi bitirmek sadece yeterli olmadığını ifade eden Arınç, "Ama yeni avukatlıkların alanları üzerinde çalışması gerekir. İstanbul ve Ankara gibi yerlerde avukatlığın çeşitli alanlarında çalışan arkadaşlarımız var. Avukatlık mesleğinin itibarının hiçbir zaman eksilmeyeceğini düşünüyorum. Avukatların yaptığı görevler toplumda takdir görüyor" dedi. Arınç, avukatların artık siyaset alanında başarılı olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

 

"Savunma mesleğinde değil, siyaset alanında avukatlar her zaman dominant unsurdur. Yani mecliste milletvekilleri profillerine bakıldığı zaman avukatları veya hukuk mezunlarını daha çoğunlukta olduğu görülür. Her dönem için böyledir. Halkla ilişkiler bakımından, sosyal ilişkiler ve insan halkaları konularında iyi olduklarından siyasette başarılı olduklarına inanıyorum."

18 Kas 2012 - 14:42 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler