AÖL öğrencilerine ek sınav hakkı başvuruları başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, açık öğretim liseleri (AÖL) ile bu liselerin yurt dışında gerçekleştirilen programlarında 8 dönem ve üzerinde kayıtlı olanlar ile üniversitelere kayıt yaptırma hakkı kazanan açık öğretim lisesi öğrencilerine ek sınav hakkı verildi. Ek sınav başvuruları 18 Eylül 2018 tarihine kadar alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), açık öğretim, mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liseleri ile bu liselerin yurtdışında gerçekleştirilen programlarında 8 dönem ve üzerinde kayıtlı olanlar ile üniversitelere kayıt yaptırma hakkı kazanan açık öğretim lisesi öğrencilerine ek sınav hakkı verildi.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, 6 Ekim 2018 ile 7 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 32 şehir merkezinde üç oturum halinde yapılacak ek sınavlar için 18 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Ek sınav hakkı şartlarını taşıyan ve ek sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvuru sürecinde sınav katılım ücreti olan 30 TL'yi Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla ilgili banka hesaplarına yatıracak. Sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonra açık öğretim okulları irtibat büroları vasıtasıyla başvurular tamamlanabilecek.

Ayrıca mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liselerinde kayıtlı öğrencilerden, il ve ilçelerdeki mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile Anadolu imam hatip liseleri aracılığıyla yüz yüze eğitim meslek derslerini alan fakat dönem içerisinde başarısız olanlara da yüz yüze eğitim ile aldıkları meslek derslerinden ek sınav hakkı tanındı.

Yüz yüze eğitim meslek dersleri için ek sınava katılmak isteyen öğrenciler de yüz yüze eğitim aldıkları kurumlara 18 Eylül 2018 tarihine kadar başvurabilecek. Yüz yüze eğitim meslek dersleri için ek sınavlar, 19 Eylül 2018 ile 25 Eylül 2018 tarihleri arasında yüz yüze eğitim veren kurumlar tarafından yapılacak.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

12 Eyl 2018 - 01:44 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

aleyna - ek sınav ve kpss ortaöğretim sınavı aynı tarihte buna bi çözüm yok mu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Eylül 01:44
03

Necla - Ek sınav kpss aynı gün lütfen buna bı cözüm bulun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Eylül 01:44
02

alı - Ek sınav kpss aynı gunmu lutfen bılgı olan yazsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Eylül 01:44
01

dyg - Merhaba, yüksek lisans tezimin bilimsel araştırma anketine katılır mısınız? Sadece beş dk.nızı alır. Eğitime destek olan herkese teşekkürler.linke tıklayın: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLS

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Eylül 01:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler