AÖF ve DGS Sınav Tarihindeki Sorun !

Dikey Geçiş Sınavı tarihi değişti. Sınav tarihinin seçimler nedeniyle değişmesinin ardından DGS ile AÖF sınav tarihleri çakıştı.

AÖF ve DGS Sınav Tarihindeki Sorun !
AÖF ve DGS Sınav Tarihindeki Sorun !
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Son dakika haberi: DGS sınav tarihi netleşti. DGS tarihinin netleşmesinin ardından bir soru adayların kafalarını karıştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri nedeniyle ÖSYM sınav takvimlerini değişti. Bu değişiklik sırasında çakışmalar da oldu.

Seçim kararı öncesi açıklanan takvime göre 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılması planlanan ve ÖSYM'nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı'nın tarihi 21 Temmuz 2018 tarihine ertelendi.

Ancak aynı tarihte Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin de tek ders sınavı yapılacak. Sınav saatleri farklı olsa da aynı gün olması, tek ders sınavına girecek olan AÖF ön lisans öğrencilerini özellikle küçük kentlerde mağdur etti.

Anadolu Üniversitesi, tek ders sınavına girecek öğrencinin azlığı nedeniyle sınavları her okul yerine belli merkezlerde yapma üzerinde karar kıldı. Örneğin Ordu'da yaşayan bir kişi sınava Samsun'da girmek zorunda. Ancak bu kişi aynı gün DGS'ye de girmek zorunda.

Tek ders sınavına kalacaklarını ancak 6 Haziran 2018'de açıklanan sınav sonuçlarından öğrenen AÖF öğrencileri, ÖSYM'nin 5 Haziran 2018'de aldığı adres değişikliği başvurusu hakkından yararlanamadı.

SINAV MARATONU

Yine Ordu'da yaşayan öğrenciyi örneklendirirsek; bu öğrenci, 10'u çeyrek geçe Ordu'da Dikey Geçiş Sınavı'na girdikten sonra saat 15:00'te Samsun'da düzenlenecek olan tek ders sınavına da katılmak zorunda.

Sınavdan sınava kilometrelerce koşturması gereken öğrenciler, ÖSYM'den yeniden adres değişikliği başvurusu almasını istiyor.

Ancak bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.

AÇIKLAMALAR GELİR GELMEZ HABERDAR OLMAK , AÖF SINAVLARINDAN , DGS SINAVI, SINAV SORULARI İLE SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

21 Haz 2018 - 11:04 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Serra - Kpss ye girecegiz 4 yillik olarak 2 yillik mezun olup d dgs ye gireceler var 3 ders sinavi da var dgs agustosa alinsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 11:04


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler