Anadolu Üniversitesi Öğrencilerinden Formasyon Protestosu!

Anadolu Üniversitesinden yaklaşık 50 kişilik bir öğrenci grubu Yükseköğretim Kurumunun açıkladığı 15 bin kişilik formasyon kontenjanını protesto etti. İşte detaylar...

 Anadolu Üniversitesinden yaklaşık 50 kişilik bir öğrenci grubu Yükseköğretim Kurumunun açıkladığı 15 bin kişilik formasyon kontenjanını protesto etti. İşte detaylar...

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Rektörlük Binası'nın önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, burada Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından açıklanan pedagojik formasyon kontenjan sayısının azlığını protesto etti. Gençler, ellerinde tuttukları "Vurur yüze ifadesi formasyon haktır bitanesi" şeklinde yazıların bulunduğu dövizlerle, "Formasyon hakkımız engellenemez", "Susma haykır formasyon haktır" gibi sloganlar attı.

Daha sonra öğrenciler adına basın açıklaması yapan Elçin Eylem Özçelik, formasyon kontenjanlarının açıklandığını hatırlatarak, "Kontenjanlar 50 binden 15 bine düşürüldü. Anadolu Üniversitesi'nde de toplam verilen kontenjan 350 ve bu sayıya Açıköğretim Fakültesi (AÖF) dahildir. Bu ortalama her bölüme 5 veya 8'e denk gelmektedir. Üniversitelere ve üniversite yönetimlerine danışılmadan, planlanmadan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından dayatılmıştır. Türkiye'nin pek çok üniversitesinde ve şehrinde bu duruma dair protestolar ve eylem gerçekleşmektedir. Talebimiz çok açık ve nettir. Kontenjanların arttırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ardından öğrenci grubu aralarından iki temsilci seçerek rektörlük yetkilileriyle konuşmak üzere binaya gönderildi. Görüşmeden çıkan öğrenciler, yetkililerin formasyon kontenjanlarıyla ilgilendiklerini ve konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı.

20 Kas 2015 - 17:20 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler