Anadolu Üniversitesi Öğrencileri Rektörlerini Geri İstiyor

Anadolu Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci rektörümüzü arıyoruz yazılı bir pankart açarak üniversitenin eski rektörlerinden olan Prof. Dr. Naci Gündoğanı aradıklarını belirttiler.

Anadolu Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci rektörümüzü arıyoruz yazılı bir pankart açarak üniversitenin eski rektörlerinden olan Prof. Dr. Naci Gündoğanı aradıklarını belirttiler.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, sabah erken saatlerde rektörlük binası önünde toplanarak 'Rektörümüzü arıyoruz' yazılı pankart açtı. Öğrenciler, yaşadıkları sorunları aktarmak için rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'ı aradıklarını, ancak 3 yıldır kendisine ulaşamadıklarını ileri sürdü.

Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında okuyan bir grup öğrenci, sabah saat 07.30 sıralarında Yunus Emre Kampüsü'ndeki rektörlük binası önünde toplandı. Yaklaşık bir saat bekleyen öğrenciler daha sonra 'Rektörümüzü arıyoruz. Atandığı günden itibaren (Yaklaşık 3 yıldır) rektörümüz Naci Gündoğan'dan haber alamıyoruz. Kesin başına bir şey gelmiş olmalı. Öğrencilerden kaçacak değil ya' yazılıp pankart açıp 'Nerdesin aşkım. Rektörümüzü arıyoruz' ve 'Bu ne yaman çelişki anne üniversite diye girdik Polis Akademisi çıktı' yazılı döviz taşıdı.

Öğrencilerden Soner Türkyılmaz, üniversitede son haftalarda polislerin ve özel güvenlik görevlilerinin öğrencilerine yönelik saldırıları olduğunu, yaşadıkları bu sorunları rektör Prof.Dr. Naci Gündoğan'a aktarmak istediklerini söyledi. Bu nedenle sabah erken saatlerde rektörlük binası önüne geldikleri belirten Türkyılmaz şöyle konuştu:

"Rektörümüz Naci Gündoğan'ı üniversitede bir türlü göremiyoruz. Biz de kendisinin mesaiye başladığı sabah saat 08.30'dan bir saat önce rektörlüğün önüne gelip onu bekledik. Ancak göremedik. Bugün kapısına gelmemizin nedeni haftalardır üniversitemizde bir polis işgali olması, keyfi yasakların uygulanıyor olması, bunun da üniversitede siyaset yapmanın yasak olduğu gerekçe göstererek yapılmış olmasıdır.

Biz bunları kendisine sormak için bugün buraya geldik. Polis bize neden her gün saldırıyor?, özel güvenlikler neden bize her gün saldırıyor? Bir üniversitenin güvenliği üniversitelileri döverek sağlanmaz bunu söylemeye geldik. Üniversiteliler baskı altına alınarak üniversitede güvenlik sağlanmaz. Biz rektörümüzü arıyoruz. Rektörü bulana ve yerini söyleyene ödül vereceğiz Ödülü de daha sonra açıklayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından 'Yandaş rektör istemiyoruz' sloganı atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

05 Kas 2015 - 13:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler