Alerjisi Olanlar Sınavlarda Zorluk Çekiyor!

Alerji insan hayatında, insana zorluk çıkaran bir durum. Yaşanılan burun akıntısı, geniz akıntısı, damakta kaşıntı, sürekli hapşırma gibi durumlar, sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. Hele bir de sınav gününde böyle bir sorun ile karşı karşıyaysak durum daha da vahim.

Polenler olumsuz etkiliyor. Eğitim ve sınav sürecinde polenlerin etkisi olumsuz oluyor.
 Yeşil alanlarda top koşturup, ip atlayan çocukların eğlencesi, polenlerle gölgeleniyor. Polen alerjisi; gözlerde sulanma, kaşınma, kızarma bulgularıyla alerjik konjektivit, burunda akıntı, kaşınma, hapşırma ve burun tıkanıklığıyla alerjik rinit, solunum yollarında öksürük, hırıltı, nefes darlığıyla astım bulgularını ortaya çıkarıyor. Polen alerjisinin belirtilerini, kaç yaşında ve hangi aylarda kendini göstermeye başladığını, doğru teşhis ve tedavinin nasıl olması gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji  Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony şöyle konuştu: Alerjik rinit tedavi edilmezse alerjik astıma dönüşür. 

Aşı yaptırın

Alerjik astımın tedavisindeki en etkili yol ise ağızdan yapılan damla, tabletler ve koldan yapılan aşılama yöntemidir. kaynak: Akşam

02 Haz 2015 - 13:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler