Adaylar Dikkat! ÖSYS Kılavuzu Çok Sayıda Değişikliği Beraberinde Getirdi

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yayımlanan ÖSYS Kılavuzu kapsamında eğitim ve sınav sisteminde farklılıklar yapıldı. Tüm öğrencileri ve adayları ilgilendiren değişiklikler haberimizde...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) kılavuzunu adayların erişimine açmıştı.

Kılavuz kapsamında çok sayıda değişiklik bulunuyor. Bunların bazıları öğrencileri memnun etmez iken, bazıları ise öğrencilerin hoşuna gitti.

Tüm personel alım ilanlarını ve güncel haberleri takip etmek ve sorularınızı bizlere yöneltmek isterseniz Facebook grubumuza üye olabilirsiniz. ücretsiz grup üyeliği için lütfen TIKLAYINIZ. Mobil uygulamalarımız ile de kolayca erişim imkanı sağlayabilirsiniz. Mobil uygulamamız için lütfen TIKLAYINIZ.

ÖSYS Kılavuzunun beraberinde getirdiği en önemli ve en bilinen değişiklik LYS sınavlarında açık uçlu soruların gelecek olması. Bunun ardından yapılacak olan değişiklik şu şekilde sıralanıyor; ön lisans programlarına sınavsız geçiş kalktı, açıköğretim programlarında değişiklik yapıldı, matematik ve geometri soruları bir test altında birleşecek, sınavlarda hatalı sorular doğru olarak kabul edilmeyecek..

Uzmanlar bu değişiklikleri şu şekilde yorumluyor; "LYS sonuçları açıklandığında karşımıza tercih yapabilme hakkı kazanan aday sayısı anlamında 2016'ya oranla daha az bir kitle çıkacak. Özellikle akademik başarı sırası anlamında biraz daha gerilerdeki öğrenci kitlesini alan bölümlerin boş kalabileceğini ön görebiliriz. Bütün bu değişiklikler belki öğrencileri zorluyor gibi gözükse de bunlar yükseköğrenimdeki kalitenin artırılması yönündeki adımlar. YÖK'ün son yıllarda yapmış olduğu bu girişimler, değişiklikler yavaş yavaş sonuçlarını veriyor. Bunu üniversitelerden aldığımız geri beslemelerde görüyoruz.'' 
Kpsscafe.com.tr|ANKARA

05 Oca 2017 - 22:44 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler