3 Haziran 2018 Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlara Nasıl Giderim?

3 Haziran tarihinde yapılan bursluluk sınavına ait sonuçları açıklanması bekleniyor. 18 Haziran'da açıklanması beklenen sonuçlar hala açıklanmadı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nasıl ulaşabilirim?

3 Haziran 2018 Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlara Nasıl Giderim?
Haber albümü için resme tıklayın

Ortaokul ve lise öğrencilerinin girdiği bursluluk sınav sonuçları bekleniyor.

Eski adıyla PYBS olan ve yeni adıyla İOKBS olan Bursluluk sınavının sonuçları beklenmeye başladı. Sınava giren milyonlarca öğrenci, sınav osnuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sonuçlara nasıl ulaşabileceklerini araştırmaya başladı.

Bursluluk sınavı, 3 Haziran 2018 tarihinde milyonlarca ordokul ve lise öğrencisinin katılımı ile gerçekleşti. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı ve  9, 10 ile 11’inci sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu son günlerde internet üzerinde sürekli olarak araştırılmaya başlandı. MEB İOKBS sonuç tarihini duyurdu. PYBS sonuçları ile ilgili MEB açıklaması araştırılıyor. İOKBS sonuçları 18 Temmuz'da “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinde ilan edilecek. Ancak 18 Haziran tarihi geçti ve sonuçlar açıklanmadı. Sonuçların açıklanmaması, adayları endişelendirmeye başladı.

BURS NE KADAR?

Bursluluk ücretleri, öğrenciye sene de toplamda 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle öğrenciler, sınav sonucu almaya hak kazandıkları bursluluk paralarını alır. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında ödenmektedir. Yani burs parası ödemelerini 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücreti 648.04 TL olarak belirlendi.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Yayımlanan başvuru kılavuzunda bursluluk sınavının geçersiz sayılacağı durumlar şu şekilde;

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi, Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması, Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi, Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması, Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi, Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi, Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması, Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması,

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KPSSCAFE'Yİ TAKİP KALIN.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

19 Haz 2018 - 09:50 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler