28 Şubat mağduru öğretmenler göreve başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), geri dönüş çağrısının ardından başvuruda bulunan 28 Şubat mağduru öğretmenler okullarına geri dönüyor.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), geri dönüş çağrısının ardından başvuruda bulunan 28 Şubat mağduru öğretmenler okullarına geri dönüyor. Öğretmenler, yarın itibariyle görevlerine başlayacak.

28 Şubat döneminde kılık kıyafet yönetmeliği nedeniyle meslekten ihraç...

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), geri dönüş çağrısının ardından başvuruda bulunan 28 Şubat mağduru öğretmenler okullarına geri dönüyor. Öğretmenler, yarın itibariyle görevlerine başlayacak.



28 Şubat döneminde kılık kıyafet yönetmeliği nedeniyle meslekten ihraç edilen ve baskılar sonucu istifa eden öğretmenler geri dönüş için MEB'e başvurdu. Başvuru yapan öğretmenlerden 665'inin ataması yapıldı.



Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, daha önceki yıllarda yapılan aflarla birlikte bugüne kadar kılık kıyafet yönetmeliği ve diğer nedenlerle 28 Şubat döneminde görevlerine son verilen veya istifa eden toplam 3 bin 500 öğretmen 2003 yılından bu yana görevine geri döndü.



Memur-Sen ve Eğitim-Bir- Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, 28 Şubat döneminin oluşturduğu mağduriyetlerin giderilmesi, hak ve özgürlüklerin tanınması ve iadesi konularında önemli kazanımlar sağlandığını belirterek, "2003 yılından bu yana yapılan düzenlemeleri olumlu bulmakla beraber geç kalmış, devamının gelmesi gereken adımlar olarak görüyoruz. Yarın 28 Şubat'ın mağdur ettiği arkadaşlarımızın göreve dönmeleri önemlidir. Ancak göreve dönecek olan arkadaşlarımızın geçmişe dönük haklarının eksiksiz verilmesi ve devlet adına özür dilenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.



İnancı, düşüncesi ya da kılık-kıyafetleri sebebiyle devlet memurluğundan çıkartılan kamu görevlilerinin bir çoğunun ilişiklerinin kesildiği tarihten bugüne kadarki süreleri kamu hizmetinde geçmiş sayılarak özlük haklarının geçmişe dönük olarak iade edildiğinin altını çizen Özdemir, bunun tüm mağdurları kapsamadığını bu nedenle konunun tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.



"28 Şubat sürecinde binlerce öğrenci, öğretmen, polis, mühendis, asker, doktor ve hemşire hukuk dışı yargılamalar ve baskılarla işten çıkarıldı, istifaya zorlandı, göreve başlatılmadı ya da zorla emekli edildi" diyen Özdemir, şöyle konuştu:



"Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu olarak 'Rakamlarla 28 Şubat' raporu hazırlamak üzere eylül ayında başlatmış olduğumuz çalışmayla mağduriyete uğramış arkadaşlarımıza ulaşmakta kararlıyız. Yaşanmış olan 28 Şubat süreciyle ilgili mağdurlardan en büyük beklentimiz, 'Rakamlarla 28 Şubat' çalışmamıza destek vermeleridir. Bu çalışmadaki amacımız, 28 Şubat darbesi sonucu eğitim ve çalışma hayatından mahrum bırakılan insanlarımızın sayısına ulaşmaktır. İstatistiklere dayanan böyle bir çalışma hem ulusal hem de uluslararası arenada haklılığımızın belgesi olarak elimizi güçlendirecektir. Bu hukuk dışı süreçte mağdur edilen herkesi, iletişim bilgileri ile [email protected] adresi üzerinden bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz."

AA

14 Oca 2014 - 11:53 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler