2019 BİLSEM Sonuçları Açıklandı! BİLSEM Sonuç Sorgulama Ekranı

Özel yetenekli öğrencilere eğitim verilecek olan BİLSEM sınav sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığı bildirildi... İşte Sonuçlar...

2019 BİLSEM Sonuçları Açıklandı! BİLSEM Sonuç Sorgulama Ekranı
2019 BİLSEM Sonuçları Açıklandı! BİLSEM Sonuç Sorgulama Ekranı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Bilim ve Sanat Merkezleri tanılama süresinin ilk aşaması olan grup tarama uygulaması sonuçlarının ardından itiraz süreçleri başlayacak. Kazanan öğrenciler, bir sonraki aşamaya geçiş sağlayacak.

BİLSEM SONUÇLARI: "http://www.meb.gov.tr" WEB ADRESİNDE YER ALMAKTADIR.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Bireysel değerlendirme sınavları için randevular, 24 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde verilecek. Bireysel değerlendirmeler, 13 Mayıs-2 Ağustos tarih aralığında gerçekleştirilecek.

ÖZEL YETENEKLİ BİREY KİMLERE DENİR?

Yaşıtlarına göre daha hızlı öğrenen; yaratıcılık, sanat, liderliğe ilişkin kapasitede önde olan, özel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi alanlarında bağımsız hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren birey, özel yetenekli olarak tanımlanır.

Doğuştan getirilen farklı yetenekler ve öğrenme kapasitelerinin mümkün olan en küçük yaşta farkedilmesi, sahip olunan yetenek ve genel zihinsel öğrenme kapasitesine uygun eğitim imkanlarının sunulması toplumlar için büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizde GENEL ZİHİNSEL, GÖRSEL SANATLAR ve MÜZİK alanlarında ‘Özel Yetenekli’ olarak belirlenen ve yetenek alanlarında Özel Eğitime İhtiyaç duyan çocuklarımıza yönelik eğitim hizmeti BİLİM ve SANAT MERKEZLERİ ile sunulmaktadır.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM, örgün eğitim kurumlarına devam eden; 
Genel Zihinsel, 
Görsel Sanatlar
veya Müzik
yetenek alanlarında özel yetenekli olan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim hizmeti vermek üzere açılan,

İTİRAZ BAŞVURULARI 5 GÜN İÇİNDE ALINACAK

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, 22-26 Nisan tarih aralığında http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacak.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Nis 2019 - 20:14 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler