2018 YKS'ye (TYT, AYT, YDT) Başvuru Yapan Aday Sayısı Açıklandı-İşte Sınav Tarihleri

2018 yılı Yükseköğretim Kurumları sınavına başvuru yapan aday sayısı açıklandı. Yapılan açıklamada TYT, AYT ve YDT'ye başvuru yapan adayların sayıları kamuoyuna duyuruldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve YKS'ye başvuru yapan kişi sayısı açıklandı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavının birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) 2 milyon 322 bin 421 aday başvuru yaptı. TYT bu yıl 23 Haziran Cumartesi günü  gerçekleştirilecek.

Üniversitelere giriş sınavının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) başvuran aday sayısı 1 milyon 982 bin 669 olarak açıklanırken, üçüncü oturumu olan ve aynı gün yapılacak Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuranların sayısı ise 128 bin 457 olarak açıklandı. AYT ve YDT ise 24 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek.

GEÇ BAŞVURULAR 4 NİSAN'DA

YKS başvurusu belirtilen başvuru tarihleri arasında yapamayan veya başvurularına yeni oturum ekletmek isteyen adaylar, işlemlerini "Geç başvuru günü" olarak belirlenen 4 Nisan Çarşamba yapabilecek. Geç başvuru yapan adaylar, sınav ücretlerini de aynı gün yatıracak. Bu tarihleri de kaçıran adaylar için herhangi bir uygulama olmayacak.

GEÇEN YIL KAÇ KİŞİ BAŞVURMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl yapılan YGS'ye toplamda 2 milyon 265 bin 902 aday başvuru yapmıştı.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

23 Mar 2018 - 12:31 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler