2018 YKS Sınav Tarihleri Açıklandı-İşte İlk ve 2. Oturum Sınav Tarihleri

Üniversiteye geçişte yeni sistem olan YKS'nin 2018 yılında yapılacağı tarihler açıklandı. İşte YKS'nin ilk ve ikinci oturumunun yapılacağı tarihler.

Son dakika haberi: Alınan son bilgilere göre üniversitelere geçişte yeni sistem olan ve geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından açıklanan YKS'nin tarihi belli oldu.

Milyonlarca öğrenci ve lise mezunu adayı yakından ilgilendiren açıklama geldi. Alınan son bilgilere göre 2018 yılında YKS Temel Yeterlilik Testi 23 Haziran Cumartesi günü tüm türkiye genelinde yapılacak. İkinci oturum ve dil testi ise 24 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

YKS

BİRİNCİ OTURUM

Temel Yeterlilik Testi'nde Türkçe ve Temel Matematik olmak üzere iki test yer alacak. Sorular geçtiğimiz senelerdeki gibi bu sınavda da MEB ile ortak müfredata dayalı olarak yapılacak. Bütün adaylar birinci oturuma girmek zorunda. Birinci oturumdan sonra öğlen arası verilecek.

Birinci Oturumda 40 Türkçe, 40 Temel Matematik sorusu olacak.  Bu test sonuçları adayların temel yeterlilik testi puanını belirleyecek.  Bu test adayların önlisans ve lisans programlarını tercih edebilmesi için yükseköğretime giriş baraj puanlarını belirleyecek. Bu sene önlisans ve lisans programlarının tercih edilebilmesi için geçen sene olan baraj puanlarında bir değişikliğe gidilmeyecektir. Adayların bir önlisans programını tercih edebilmesi için TYT Puanının en az 150 olması gerekecek. TYT'nin puanı 150'nin altında bulunan adaylar herhangi bir önlisans programını tercih edemeyecek. TYT Testi 180'in üzerinde olan adaylar lisans programlarını tercih edebilecekler. Bunun altında puan alan adaylar lisans programlarına tercih yapamayacaklar. TYT Puanı 200 ve üzerinde olan kişilerin bu puanı istedikleri halde bir sonraki yıl için geçerli olacak. Geçtiğimiz yıl 200 puanı aşan kişi sayısı 1 milyon 800 bini aşkındı. Söz konusu yeni sistemle birlikte adayların çeşitli gerekçelerle tercih hakkını bir sonraki yıllara aktarması mümkün olabilecek.

İKİNCİ OTURUM

Haziran ayının belirlenen bir haftasında Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleşecek ikinci oturumda neler olacak?

İkinci Oturumda ;

Türk dili ve Edebiyatı -Coğrafya, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört test yer alacak. Sorular geçtiğimiz senelerde olduğu gibi MEB Müfredatına dayalı olacak.

Kaç soru yer alacak?

İkinci oturumda 40 Adet Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri yer alacak. Sosyal Bilimler, Coğrafya 2, Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden de 40 soru yer alacak.  İkinci oturumda toplamda 160 soru yer alacak.

YKS haberlerinden haberdar olmak için Kpsscafeyi takipte kalın.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

09 Kas 2017 - 22:08 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler