2018 AYT Edebiyat-Sosyal Bilimler Testi Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları

Yükseköğrenim Kurumları Sınavının ikinci oturumu bugün gerçekleşti. Saat 13,15'te başlayan sınavda adaylara 180 dakika süre tanındı. Türk Dili ve Edebiyatı-sosyal Bilimler Testine giren adaylar ise sınavın soru ve cevaplarını araştırmaya başladı.

2018 AYT Edebiyat-Sosyal Bilimler Testi Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları
Haber albümü için resme tıklayın

Üniversitelere giriş sınavının ikinci oturumu olan alan Yeterlilik Testi saatler 13.15'i gösterdiğinde sona erdi.

Sınavın sona ermesinin ardından adayların ilk işi sınavda çıkan soruları ve bu soruların cevaplarını araştırmak oldu. Özellikle Türk Dili Edebiyatı-Sosyal Bilimler testine giren adaylar, bilgiye dayalı olan bu sınavda çıka nsoruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler testine giren öğrenciler için bu haberimizi kaleme aldık.

Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 Testine giren yüz binlerce sözel ve eşit ağırlık öğrencisine toplamda 40 adet soru yönlendirildi. Yönlendirilen bu 40 sorunun derslere göre dağılımı ise şu şekildeydi: Türk Dili ve Edebiyatı testinden 24, Tarih'ten 10 ve Coğrafya'dan 8.

Bu derslerden çıkan sorulara adayların cevap vermesi beklenirken sınavdan çıkan öğrencilerle yaptığımız ilk görüşmelerde testin genel olarak bilgiye dayalı olduğu belirtildi. Bazı adaylar için zor, bazı adaylar için de normal geçen sınavın sonuçları beklenmeye başladı.

YKS sınav soru ve cevapları bugün akşam saatlerinde ÖSYM tarafından erişime açılacak.

Siz de Türk Dili ve Edebiyatı ile sosyal Bilimler Testinde karşınıza çıkan soruları, bu soruların cevaplarını ve sınav hakkındaki yorum ile düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsinniz.

SINAV SORU İLE CEVAPLARI VE SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA - ÖZEL HABER

01 Tem 2018 - 12:46 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Erdem - Hüsn-ü Aşk eseri Şeyh Galip e aittir Ayaşlı İbrahim Efendi eserli kitap Memduh Şevket Esendal a ait

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 12:46
05

Edebiyat öğretmeni - Seniha, Sabahattin Ali, natüralizm, Zehra, Hüsnü ü aşk, teşhis, tek ahenk gazel Leyla ve mecnun, milli edebiyat

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 12:46
03

Mehmet - Kendi siirlerini topladigi sorunun cevabini bilen var mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 12:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler