2017 Yılı Üçüncü YÖKDİL Sınav Başvuruları Başlıyor

YÖK'ten bir son dakika açıklaması yapıldı ve YÖKDİL sınav başvurularının alınacağı tarih açılandı. İşte Üçüncü YÖKDİL sınav başvurusunun yapılacağı tarih ve YÖKDİL sınav tarihi.

Yükseköğretim Kurulundan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada üçüncü YÖKDİL sınavı başvuru tarihleri kamuoyuna duyuruldu.

YÖK tarafından yapılan resmi açıklamada Üçüncü YÖKDİL sınavının 5 Kasım günü yapılacağı belirtildi. Sınav ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üçüncü YÖKDİL Sınavı, 5 Kasım 2017 Pazar günü, 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde, saat 09.30'da, tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.

Sınav başvuruları 26 Eylül 2017 - 6 Ekim 2017 tarihleri arasında, elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacaktır.

Üçüncü YÖKDİL Sınavına; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Kamuoyuna önemle duyurulur."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

25 Eyl 2017 - 14:59 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler