2017 DGS Saat Kaçta Başlayacak , Kaçta Bitecek? DGS Kaç Dakika?

2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım sona eriyor. Lisans eğitime geçiş için uygulanacak sınav Türkiye genelinde tek oturumda uygulanacak. Peki sınav saat kaçta başlayacak? Kaç dakika sürecek? DGS Saat kaçta sona erecek? İşte detaylar.

Milyonlarca adayın büyük bir heyecanla beklediği Dikey Geçiş Sınavı 23 Temmuz Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleşecek. Sınava girecek adaylar ve yakınlarını ise sınavın saat kaçta başlayacağı ve kaçta sona ereceğini araştırmaya başladı. Peki DGS saat kaçta başlayacak? Adaylara kaç soru yönlendirilecek? Sınav kaç dakika sürecek? İşte detaylar.

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının lisans eğitimine geçmek için girdiği Dikey Geçiş Sınavı, Türkiye genelinde tek oturum üzerinden 23 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak. Saatler 10.00'ı gösterdiğinde başlayacak olan Dikey Geçiş Sınavında adaylara 120 soru yönlendirilecek. Sınava girecek adaylara sözel konulardan 60, sayısal konulardan ise 60 olmak üzere yönlendirilecek sorular için 140 dakika süre tanınacak.

Saat 10.00'da başlayacak sınav saatler 12.20'de sona erecek.

DGS Sınav Yerleri

DGS'ye girecek adaylar, sınava giderken kimliklerini ve sınav giriş belgelerini yanlarında hazır bulundurmak zorundalar. Sınav giriş belgenizi edinmek için ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden panelinize giriş yaparak sınav giriş belgenizi edinebilirsiniz. ais.osym.gov.tr

9.45 Kuralına Dikkat!

ÖSYM'nin son dönemlerde sınavlarında uyguladığı 9.45 uralı DGS'de de geçerli olacak. Saat 10.00'da başlayacak sınava 9.45'ten sonra gelecek adaylar alınmayacaktır.

DGS Konuları

Sözel Konuları

Sözel Bölüm Konuları, Paragraf Yapısı, Paragrafta Anlam, Paragrafta Mantık, Cümle Çeşitleri, Cümlede Anlam, Sözcükte Anlam, Sözcük Türleri, Anlatım Bozukluğu, Sözel Mantık

Sayısal Konuları

Sayılar, Rasyonel Sayılar, Bölme ve Bölünebilme, EBOB – EKOK, Üslü Sayılar, Köklü İfadeler, Basit Eşitsizlikler, Oran – Orantı, Köklü İfadeler, Problemler, Yol – Hız – Zaman, İşçi – Havuz, Çarpanlara Ayırma, Kümeler, Bağıntı ve Fonksiyonlar, İşlemler, Modüler Aritmetik, Özdeşlikler, Kombinasyon, Permütasyon, Olasılık, Tablo ve Grafik Okuma

DGS Soruları KPSSCAFE'de Tartışılacak

DGS'nin sona ermesinin ardından adaylar, sınavda çıkan soruları Kpsscafe.com.tr'de tartışacak.

Memur alımları grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Tem 2017 - 15:08 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

eray - sınav süresi 150 dakikaya çıkarıldı 2018 yılı için bilgilerinize.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:08


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler