2015 PYBS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5,6,7,9,10 ve 11. sınıf öğrencileri için düzenlenen parasız yatılı ve bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

Milli eğitim Bakanlığı 2015 Yılı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzunu yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu'na göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik PYBS, 13 Haziran 2015'te yapılacak. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların PYBS sınav başvuruları, 20-30 Nisan tarihlerinde alındı. 8.  sınıf öğrencileri ayrıca PYBS'ye katılmayacaklar, sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na başvuru için öğrenci velisinin, kılavuz ekinde yer alan "ailenin maddi durumunu gösterir beyanname" ve "2015 PYBS Başvuru Formunu" doldurarak okul müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyordu.
PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında, sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek´te yapılacak.
Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 10 ve 11. sınıf öğrencileri, 3-14 Ağustos tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler, bu haklarından yararlanamayacak.


TEOG adayları başvuru belgesi alacak

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 29-30 Nisan’da ortak sınava girecek olan ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri ise 20-30 Nisan arasında başvuru belgelerini alacak. Ancak birinci dönem kasım ayında ortak sınavlara katıldığı ve nisan ayı sonunda da ikinci dönem ortak sınavlarına gireceği için ayrıca 13 Haziran’daki PYBS’ye katılmayacaklar. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.
Açıköğretim öğrencileri giremiyor
PYBS’ye açıköğretim  lisesi, mesleki açıköğretim lisesi ve açıköğretim ortakokulu öğrencileri ile birlikte tutuklu ve hükümlü öğrenciler Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacak. Özel okul öğrencileri de PYBS’ye başvuru yapabilir ancak sınavı kazananların örgün eğitim veren devlet okullarında eğitimlerine devam etmesi gerekecek.

04 May 2015 - 11:48 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler