20 Bin Türk, 20 Bin Suriyeli Çocuk Aynı Sınava Girecek"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç'den yeni bir açıklama geldi. Reha Denemeç açıklamasında ise okul öncesi eğitim alamayan çocuklara yönelik 9 haftalık bir eğitim verecekleri belirtti ve bu çocukların hem Suriyeli hem Türk olacağı belirtildi. Bununla beraber öğrencilerin Türkçeyi daha iyi öğrenmesi planlandı ve İlkokul öncesi sınav yapılacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç okul öncesinde Suriyeli çocuklara yönelik 9 haftalık program başlatılacağını belirtti ve ilkokul öncesinde yeni sınav yapılacağını ifade etti.

Açıklamasında ise;

"20 bin Türk, 20 bin Suriyeli çocuk birlikte oynayacaklar, şarkılar söyleyecekler. Türkçeyi öğrenecekler. İlkokul öncesi sınav yapacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç'in açıklamalarından satır başları;

"İlkokul öncesi bu çocuklar için güzel deneyim olacak. 20 bin Türk, 20 bin Suriyeli çocuk birlikte oynayacaklar, bir araya gelecekler, aynı öğretmenlerden ders görecekler.

9 hafta sonrasında bu çocuklar hazır olacak. İlkokul öncesi sınav yapacağız, ilköğrenim boyunca bu çocukları takip edeceğiz, gözlemleyeceğiz.

9 haftalık eğitim alan çocuklar ile alamayanlar arasında fark varsa bu eğitime devem edeceğiz." dedi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Haz 2019 - 22:06 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler