Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim'i Çöpe Attı!

Norveç'te "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun" isimli aşırı sağcı grubun gösterisi skandal görüntülere sahne oldu. Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen İslam düşmanı gruba polis engel olunca, grubun lideri iki adet Kur'an-ı Kerim'i çöpe attı.

İslam karşıtı gösterilerle gündeme gelen İskandinav ülkesi Norveç'te büyük bir skandal daha yaşandı. "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun (SION)" isimli aşırı sağcı grup, gösterisinde Kur'an-ı Kerim üzerinden provokasyon yapmaya çalıştı.

KUR'AN-I KERİM'İ ÇÖPE ATTILAR

Norveç devlet televizyonu NRK'nin haberine göre, göçmenlerin yoğun yaşadığı Kristiansand kentinde gösteri yapan grup, Kur'an-ı Kerim yakmak istedi. Polisin buna izin vermemesi üzerine grubun lideri Arne Tumyr, iki adet Kur'an-ı Kerim'i çöpe attı.

Norveçli aktivist ve Müslümanlardan oluşan 500 kişilik başka bir grup da Tumyr'e tepki gösterdi. Kristiansand polisinden yapılan açıklamada, aşırı sağcı grubun gösterisine son verildiği ve 5 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

"IRKÇI VE İSLAM DÜŞMANI İSTEMİYORUZ"

Aktivist ve Müslümanlardan oluşan grup ise polise tepki göstererek, "Sokaklarımızda ırkçı ve İslam düşmanı istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

İSLAM'IN YASAKLANMASINI İSTEMİŞLERDİ

Haziran ayında da Norveç'in başkenti Oslo'ya 45 kilometre uzaklıktaki Müslümanların yoğun yaşadığı Drammen kasabasında bir gösteri yapan aşırı sağcı grup, Norveç'te İslam'ın yasaklanmasını istemişti. Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuşmada, Norveç'te İslam'ın yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'lerin toptan yok edilmesi gerektiğini savunmuştu.

MÜSLÜMANLARA KÜFÜR ETMİŞLERDİ

Mayıs ayında Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön Hareketi Lideri Rasmus Paludan'ın, Müslümanların yoğun yaşadığı bir semtte Kur'an-ı Kerim yakıp Müslümanlara küfür etmesi büyük tepki çekmişti.

Haziranda da Finlandiya'da aşırı sağcı Önce Finlandiya İnsanı Partisi Başkanı Marco de Wit, Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere atarak, provokasyon yapmaya çalışmıştı.

18 Kas 2019 - 10:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

İnsan yoksunu.. - Allah ıslah etsin,hidayet nasip eylesin, sen istesende istemesende ALLAH KATINDA HAK DİN İSLAMDIR..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 10:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler