Ve Sonunda Piramitlerin Sırrı Ortaya Çıktı

Piramitlerin sırrı sonunda çözüldü. 3 bin yıl öncesine ait olduğu öğrenilen günlük üzerinde yapılan araştırmalar sonuç verdi ve piramitlerin nasıl yapıldığı ortaya çıktı. İşte piramitlerin yapımı.

Ve Sonunda Piramitlerin Sırrı Ortaya Çıktı
Ve Sonunda Piramitlerin Sırrı Ortaya Çıktı
Haber albümü için resme tıklayın

Yıllardır büyük merak konusu olan ve dünya genelinde binlerce bilim adamının üzerinde çalıştığı piramitlerin gizemi sonunda çözüldü.

Binlerce yıl önce inşa edilmiş olan ve günümüze ulaşan, mimari şaheserlerin nasıl inşa edildiğini araştıran bilim adamları, Mısır’daki en büyük piramit olan Keops Piramidi’nin yapımında taşların nasıl taşındığına dair yeni bilgilere ulaşmayı başardı. Bugüne kadar bu gizemle ilgili ‘uzaylı yardımı’ da dahil pek çok teori ortaya atılsa da, ‘gerçek detaylar’, piramitlerin yapımında üst düzey sorumluluk almış ‘Merer’ isimli bir Mısırlının günlüklerinde ortaya çıktı.

Bundan yaklaşık olarak 3 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen bu günlüklere göre, tam 2 buçuk tonluk dev kireçtaşı ve granit bloklar, Nil Nehri üzerinden tahta sandallarla piramidin yapıldığı bölgeye taşındı. Sandallar ip yardımı ile birbirine bağlanırken, eski Mısırlı mühendisler de geçiş için Nil kıyısında bulunan bir limandan piramidin inşa edileceği Gize’ye doğru kanal açtı.

Dev taşlar bu şekilde 800 km öteden su üzerinde, piramitlerin yapılacağı yerlere getirildi. Bunda binlerce işçi görev alırken, toplam 170 bin ton kaya taşınmış oldu. Arkeolog Mark Lehner, söz konusu kanalın taslağını çıkardıklarını anlattı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

25 Eyl 2017 - 11:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Allah Dostu - Piramitler hz.süleyman zamanında askerleri haricinde kocaman bir cin ordusu askeri vardı.onların yardımıyla bu piramitler günümüze kadar geldi her bir taş tonlarca ağırlıgında bunu bir ya da bir çok insan kaldırıp indiremez bunu yapan Hz. Süleyman ın cin askerleridir. insanlar anlamakta ve idrak etmekte zorlanıyorlar nedense hz. Süleyman zamanını araştırsınlar yüzüğün sırrın da hersey bütün canlılara hükmeden güç yüzüğü sayesinde bir çok yapıtlar var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mayıs 16:24
06

mehmet - yine bir saçmalık gibi geliyor çok çözümler okudum bunlar hakkında ama gerçekten mantıklı görünmüyorlar nasıl olduysalar oldular artık :D

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 11:18
05

Tugba - Bence bu bilim adamları Hz Süleyman dönemini araştırsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 11:18
04

heromelih - bence hz.yusuf araştırılsın sonuca varacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 11:18
01

Selimhan - Bana göre piramitlerin yapılma sebebi birazda arog dakika gibi Tanrı mı ve ölümden sonrasının bulutların üzerinde olduğuna inanmaları bu nedenle hem mezar hem de ölüm le buluşanları bulutların üzerinde olduğuna inandıkları dünyaya gitme çabaları olabilir hem de mezar.(yaratıcılık)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 11:18


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler