Uçak faciası havayolu şirketlerini yeni kurallar almaya mecbur bıraktı

Germanwings faciası ve 150 kişinin ölümü sonrasında havayolu şirketleri kokpitte iki kişinin uçuş esnasında sürekli olarak bulunacağını belirtti.Uygulamanın temeli ABD'den alınacak.

ABD'de uygulanan sivil havacılık kurallarına göre, kokpitteki bir pilot dışarı çıktığında; kabin ekibinden bir kişi, içerideki pilotun yanında duruyor. Fransa'da yaşanan facianın ardından bu kural, şimdi pek çok havayolu şirketi tarafından benimsenmeye başlandı.

Federal Alman Hava Taşımacılığı Ticareti Birliği (BDL) Başkanı Matthias von Randow, Alman Basın Ajansı’na yaptığı açıklamada uçuş esnasında kokpitte hiçbir zaman bir pilotun yalnız kalmaması kuralının getirileceğini söyledi.

Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin and Thomas Cook, Air Canada, Westjet, Air Transat, Norwegian Air Shuttle, Icelandair yeni kuralı uygulayacağını açıklayan havayolu şirketleri arasında.

28 Mar 2015 - 01:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler