Tüm Dünyayı Yasa Boğan Ölüm Haberi Bu Sabah Geldi (Stephen Hawking Kimdir?)

Tüm dünyayı yasa boğan ölüm haberi bugün sabah saatlerinde geldi. Alınan son bilgilere göre dünyaca ünlü bilim adamı Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Tüm Dünyayı Yasa Boğan Ölüm Haberi Bu Sabah Geldi (Stephen Hawking Kimdir?)
Haber albümü için resme tıklayın

Tüm dünya yasta.. Alınan son bilgilere göre zamanın yaşayan en zeki isimlerinden olan Stephen Hawking hayatını kaybetti.

Tüm dünyanın yakından tanıdığı ünlü İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking, 76 yaşında hayata gzlerini yumdu. Ölüm haberini ünlü Fizikçi Hawking'in çocukları Lucy, Robert ve Tim dünya kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, "Onu sonsuza kadar özeyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

AİLE SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

Stephen Hawking’in öldüğü haberini aile sözcüsü dünya kamuoyuna açıkladı. Hawking'in çocukları Lucy, Robert ve Tim babalarının ölümüyle ilgili bir yazılı açıklama yaptı ve yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sevgili babamızı bugün kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir bilim insanı, çalışmaları ve mirası yıllarca yaşayacak olağanüstü bir kişiydi" dedi. "Onun cesareti ve sebatlı çalışmaları pek çok insana ilham verdi" diyen çocukları "Onu sonsuza kadar özleyeceğiz"

EİNSTEİN'DEN SONRAKİ EN BÜYÜK DAHİ

Ünlü İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking, Albert Einstein'den sonraki en büyük dahi olarak kabul ediliyordu.  Hawking geçen yıl İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda 75 yaşına kadar yaşayacağını hiç düşünmediğini, birikimini halen yansıtabildiği için kendisini şanslı hissettiğini dile getirmişti.

ALS HASTALIĞINA 21 YAŞINDA YAKALANDI

1960’ların başında henüz 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Hawkingi, motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, onu tekerlekli sandalyeye mahkum etti.

SESİNİ 1985'TE YİTİRDİ

Ünlü bilim insanı, 1985 yılından bu yana sesini de yitirmiş olduğu için koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyordu.

Hawking, bilimsel uğraşlarında ve günlük yaşantısında çevresinden ve kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla bugün bilim insanları arasında dünyada en çok tanınan isimdi. Kitapları, 40 dile çevrildi; evrenle ilgili teorik bilgilerini popüler hale getirmek için gereken maddi bağımsızlığı sağlayacak ve Cambridge Üniversitesi’ndeki uygulamalı matematik ve teorik fizik laboratuarını geliştirecek kadar çok sattı.

Hawking'in hayatı 2015'te gösterime giren "Her Şeyin Teorisi" adlı filme de konu olmuştu.

HAYATINDAN BAŞLICA KESİTLER

İngiltere'nin Oxford kentinde 8 Ocak 1942'de doğru 1959'da girdiği Oxford Üniversitesi'nde doğa bilimleri okudu daha sonra Cambridge Üniversitesi'nde doktora yaptı 1963'te tedavisi olmayan motor nöron (ALS Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalığına yakalandı, iki yıllık ömrü kaldığı söylendi 1974'te 'Hawking radyasyonu' (Hawking ışınımı) olarak bilinen kara deliklerin yayması gerekdiğini öne sürdüğü radyasyonla ilgili makalesini yayımladı 1988'de Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere adlı 1988'de yayımladığı kitap 10 milyondan fazla kopya sattı Hayatı, 2014'te The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) filmiyle beyaz perdeye aktarıldı. Hawking'i Eddie Redmayne oynadı. 

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

14 Mar 2018 - 10:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler