Son Dakika: Mısır'da Hristiyanları Taşıyan Otobüse Silahlı Saldırı Gerçekleştirildi!

Son dakika bilgisi olarak Mısır' da Kıpti Hristiyanları taşıdığı belirtilen ve bir köy içerisindeki güzergahtan seyretmekte olan yolcu otobüsünün tarandığı belirtildi. Saldırının terör örgütü IŞİD tarafından yapıldığı düşünülüyor...

Geçtiğimiz aylarda benzer bir saldırı gerçekleştirilmiş ve 46 kişi yaşamını yitirmişti. Bombalı saldırı iki ayrı otobüse yönelik olarak düzenlenmiş ve yürekleri burkan görüntüler basına sızmıştı. Şimdi de Kıpti Hristiyanları taşıyan bir otobüse köy yolu içerisinde silahlı saldırı düzenlendiği ifade ediliyor. Otobüsün tarandığını ve çok sayıda kişinin yaşamını kaybettiğini aktaran Mısır kaynakları, bu saldırının da terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini dşünüyor.

Meydana gelen üzücü olayın basına yansıdığı sıralarda, otobüsün yandığı ve kan donduran görüntülerin olduğu aktarılıyor. Kiliseye giriş sırasında otobüsün tarandığını aktaran Reuters, saldırıların benzerlikleri üzerine ciddi veriler ortaya koyuyor. Elim olayda bahsi geçen Kıpti Hristiyanlar, toplam Mısır nüfusunun yüzde 10 kadarını oluşturuyor ve İsa Peygamber' in insani veya kutsal özellikleri üzerine yaşayan uzlaşmazlıktan dolayı farklı bir tarafa geçiş yapıyorlar...

kpsscafe.com.tr | KONYA

26 May 2017 - 13:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler