Rusya'dan Danimarka'ya tehdit ve gözdağı

Rusya Nato' füze kalkanı projesine katılmayı düşünen Danimarka'yı tehdit etti.

Rusya, ABD öncülüğündeki NATO'nun füze kalkanı programına katılma isteğini dile getirenDanimarka'yı tehdit etti. Rusya'nın Kopenhag Büyükelçisi Vanin, Danimarkalıların bu programa katılmanının sonuçlarını tam olarak kavradığını sanmıyorum. Eğer bu olursa, Danimarka savaş gemileri Rus nükleer füzelerinin hedefi olur" tehdidini savurdu.

Lyllands- Posten gazetesine konuşan Rus Büyükelçi Mihail Vanin, ülkesinin füze kalkanı projesine karşı olduğunu yinelerken, "Danimarka Rusya'ya karşı tehididin bir parçası olacaktır, ve bu pek barışçıl değil. İlişkileri yaralar" diye konuştu.

'NATO MÜTTEFİKLERİNİ KORUR'

NATO Sözcüsü Oana Lungescu ise Rusya'dan gelen bu tehdide sert yanıt verdi. Lungescu Danimarka'nın NATO üyesi olduğunu söyleyip, "NATO tüm müttefiklerini herhangi bir tehdide kaşrı koru"r dedi. Lungescu, "Şunu açıkça ifade ediyoruz: Bu füze savunma sistemi Rusya'ya ya da başka bir ülkeye karşı bir önlem değil. Bu herhangi bir füze tehdidine yönelik bir adım" ifadelerini kullandı.

Haber7

22 Mar 2015 - 23:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler