O Ülkede Hoparlörden Ezan Okumak Yasaklandı!

Azerbaycan'da yapılan şikayetler üzerine hoparlörden ezan okunması yasaklandı. Müezzinler artık minareye çıkıp, ezanı çıplak sesle okuyacak.

O Ülkede Hoparlörden Ezan Okumak Yasaklandı!
Haber albümü için resme tıklayın

Azerbaycan, ilginç sayılacak bir karara imza attı. Ülke, hoparlörden ezan okumayı yasakladı. Bundan sonra imam ve müezzinler, ezanı çıplak sesle okuyacak.

"SADECE HOPARLÖRÜ KALDIRDIK"
Bu kararın alınmasının ardında yatan sebep olarak ise; hasta ve çocukların rahatsız olması gösterildi. Diyanet İşleri Başkanlığı görevindeki Kafkas Müslüman İdaresi ise yaptığı açıklamada; "Halktan şikayet geldi. Bu ezanın yasaklanması değil. Sadece hoparlörü kaldırdık. Müezzinler, geçmiş yıllarda olduğu gibi minareden çıplak sesle ezan okumaya başladı." dedi.

"HRİSTİYAN DEVLETLER ÇAN SESİNİ YASAKLIYOR MU?"
Bu karar, Bakü'deki camilerde protesto edildi. Sultanali Camii cemaati, alınan karara "Ezanı duymak, ruhani vazifemizi anımsamak için önemli. Bu kadar gürültü varken; ezanı nasıl duyacağız? Hristiyan devletler çan sesini yasaklıyor mu? Bu yasak Ateist-Bolşevik uygulamalarını hatırlatıyor." diye tepki gösterdi.

İMAM YASAĞI SAVUNDU
Sultanali Camii İmamı İbrahim Yarıyev ise; "Biz Suudi Arabistan veya İran gibi din devleti değiliz. Demokratik bir devletiz. Rahatsız edilmemek isteyenlerin haklarına saygı göstermemiz lazım." diyerek yasağı savundu.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

07 Eki 2019 - 15:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Melih - Ah nereye gidiyor bu dünya artık solicek söz bulunamıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 15:21
03

Ömer - Ne hakiki imam kaldı ne de devlet ama vergi koparmasını iyi biliyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 15:21
02

X - Çıplak sesle okunan ezan sesi kaç metre uzağa gidecek? Saçma sapan iş yapıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 15:21
01

Tevhid - Köpek oğlu köpeğin verdiği cevaba bak, demokratik bir ulkeymiste başkalarının hakkına saygı gösterecek mis. Allah sana içkiyi kerhaneyi kumarı zinayı yasaklıyor ama sen başkası bu günahları işlemek istiyor diye göz yumuyorsun yani öyle mi ? Beter ol

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 15:21


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler