Muallim :"Suriye'de Kürtlere Özerklik Verilebilir"

Esad Rejimi, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uğratılmasından sonraki süreçte Kürtlerle özerklik konusunda masaya oturabileceklerini açıkladı.

Muallim :"Suriye'de Kürtlere Özerklik Verilebilir"

Esad Rejimi, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uğratılmasından sonraki süreçte Kürtlerle özerklik konusunda masaya oturabileceklerini açıkladı.

Russia Today'e konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, konu hakkında kendisine sorulan soruya, Suriyeli kürtlerle , Suriye Arap Cumhuriyeti'nin sınırı dahilinde bir tür öz yönetimin söz konusu olabileceğini, bununla ilgili müzakereye açık olduklarını söyledi. Muallim, "IŞİD’i ortadan kaldırdıktan sonra onlarla masaya oturup, gelecek için bir formül üzerinde bir anlaşmaya varabiliriz" dedi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin şaibeli bağımsızlık referandumuyla ilgili de konuşan Muallim, söz konusu referandumun Suriye tarafından kesinlikle reddedildiğini, Irak'ın toprak birliğinden yana olduklarını söyledi.

Benzer bir durumun Suriye'de de söz konusu olup olmayacağı konusundaki soruyu yanıtsız bırakan Suriye Dışişleri Bakanı, İdlib Meselesindeki tutumuyla ilgili ,"Suriye’de hükümetin kabul etmediği her tür dış güç varlığı yasadışıdır. İdlib'de bir çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasını kabul ettik çünkü bunu Türkiye'nin niyeti açısından bir test olarak gördük" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Eyl 2017 - 15:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler