Mescid-i Aksa Girişindeki Metal Dedektörler Kaldırılıyor Ama...

Mescid-i Aksa kapılarına metal dedektör koyması sonucu büyük tepki çeken İsrail geri adım attı. Metal dedektörler kaldırıldı ancak yerine el dedektörleri getirildi. İşte detaylar.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa girişinde meral dedektörlerle arama yapması ve bölgede terör estirmesi dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Türkiye'den de sert bir dille durumun kınanması sonucu İsrail geri adım attı. İsrail'in kanal 2 televizyonunun haberine göre, "İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan metal arama dedektörlerini kaldırarak yerine el dedektörleri kullanma" kararı aldığı öğrenildi.

200 Yıl Sonra İlk Kez Cuma Namazı Kılınmadı

En son 200 yıl önce Cuma namazının kılınmadığı Mescid-i Aksa'da önceki gün İsrail askerlerinin estirdiği terör nedeniyle, Cuma namazı kılınamamış ve çıkan arbedeler sonucu şehitler ile 200'den fazla yaralının olduğu öğrenilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sert Dille Kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konu ile ilgili bugün gün içinde yazılı bir açıklama yapmış ve İsrail'i sert bir dille eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs'te 14 Temmuz günü yaşanan ve tarafımızdan da tasvip edilmeyip üzüntü duyulan bir olayı gerekçe göstererek Harem-i Şerif'i üç gün süreyle kapatması ve ardından Müslümanların Harem-i Şerif'e girişlerine, metal detektörler konulması dahil, yeni kısıtlamalar getirmeye çalışması kabul edilemez. İsrail'in tüm uyarılara rağmen bu tutumunda ısrar etmesini, dün bir kez daha Harem-i Şerif'te Cuma namazı kılınamamasını ve İsrail güçlerinin Cuma namazı için toplanan kardeşlerimize karşı aşırı güç kullanımını İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla kınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Tem 2017 - 21:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler