Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile Kudüs'ü Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda Kudüs ile ilgili görüştü. Peki görüşmede neler konuşuldu?

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal açıklamasının ardından art arda tepkiler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. Alınan son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan son dakika açıklamasında, Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmede,  Kudüs konusundaki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunuldu.

İsrail'in 1980'de aldığı Kudüs'ü ilhak kararının, uluslararası toplum  ve Birleşmiş Milletler tarafından reddedilmiş olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika yönetiminin attığı son adımın bölgedeki barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek  BM Güvenlik Konseyi nezdinde bu hususların takipçisi olacaklarını belirtti.

İki lider, ikili ve uluslararası konularda görüş teatisi için yakın  temasta olma konusunda da mutabık kaldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde Papa ile de telefonda görüştü.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

07 Ara 2017 - 21:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler