Barzani Meydan Okudu: "Sonunda Ölüm Olsa da Hazırız"

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den bir son dakika açıklaması geldi. Barzani yaptığı açıklamada bağımsızlık referandumu ile ilgili meydan okudu. İşte detaylar.

Türkiye ve dünyanın referandum karşısında net tavrına rağmen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bağımsızlık referandumuna gitmeyi planlıyor.

Referanduma iki gün kala Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den bir son dakika açıklaması geldi. Amerikan’ın Sesi (VOA) Kürtçe Servisi’ne açıklamalarda bulunan IKYB Başkanı Barzani, Beyaz Saray’ın “referandumu erteleyin” talebine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“ABD’nin düşüncesinin değişmesi için çok çaba sarfettik. Bağımsızlık istemekle nasıl bir günah işliyoruz? Onlara, ‘Gelin amacımıza nasıl ulaşabileceğimizi konuşalım’ dedik. Ancak onlar ‘Referandum yapmayın ve gelin konuşalım’ diyorlar. İyi de neyi konuşacağız? Verilen herhangi bir garanti yok. Bunu yapma, ertele deniyor. ABD 14 yıldır aynı dille bizimle konuşuyor.
1960 ve 1970 yıllarında değiliz. Artık kendi kaderimizi tayin etme zamanı geldi. Hiç kimsenin bize yol çizmesini istemiyoruz. Bunun sonunda ölüm de olsa hazırız.”

Başta Türkiye olmak üzere diğer komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini dile getiren Barzani, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Umarım referandum Türkiye ile olan ilişkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz. Tehdit dilini kullanan Türk yetkililere bu mesajımın açık bir şekilde ulaşmasını istiyorum. Biz ne yaptık? Bir halk bağımsız olmak istediğini söylüyor! Buyrun bunu neden istediklerinin sorun.”

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Eyl 2017 - 14:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler