Akdoğan açıkladı ''bu süreci sayın başbakanımız başlattı''

Akdoğan bugün kameralar karşısına geçti ve yaptığı açıklamalar ile beraber bazılarını kızdırdı bazılarının ise sevgisini kazandı. İşte çarpıcı açıklamalarda bulunan Akdoğan.

Akdoğan bugün kameralar karşısına geçti ve yaptığı açıklamalar ile beraber bazılarını kızdırdı bazılarının ise sevgisini kazandı. İşte çarpıcı açıklamalarda bulunan Akdoğan.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, bazı gazetelerin Ankara temsilcileriyle  çözüm sürecine yönelik gelişmeleri değerlendirdi. Sürecin tıkandığı iddialarını ret eden Akdoğan, "Çözüm süreciyle ilgili şunu görmek lazım; bu seçimlere kurban edilebilecek bir konu değildir. Basit siyasi hesaplar, polemiklerle yürütülebilecek bir süreç değildir" dedi.
‘Bir pazarlığın parçası olarak bunu yapmadık’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık sürecinde en önemli vurgularından birinin "sürecin dilini doğru anlamaz lazım" mesajı olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Sayın Başbakan’ın da en önemli vurguları bu konuya. Açılım sürecinde çok önemli reformlar hayata geçirirken, bir pazarlığın parçası olarak bunu yapmadık. Halkımızın temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi yönünde yapılması gerekenleri yaptık, yapıyoruz. Örgütün silah bırakması vesaire önemlidir. Bunun çözülebilmesi için birtakım temaslar yapılmaktadır. Bu tür süreçlerin dili, tarzı ne olmalıdır bunu doğru anlamak lazım" şeklinde konuştu.
‘Siyasi rekabet içindeyiz’
"Biz HDP’nin seçimde rakibiyiz, siyasi rekabet içindeyiz" diyen Akdoğan, "Bu rekabet seçim öncesinde de olacak, bu süreç başarı ile sonuçlansa bile siyasi mücadele devam edecek. HDP’nin bu anlayışının Kürtlerin değer dünyasına uygun hareket etmediğini düşünüyoruz, Kürtleri de bunlara teslim edecek değiliz" ifadelerini kullandı.
‘Dillere dikkat edilmeli’
Akdoğan, bununla birlikte çözüm sürecindeki aktörlerin dillerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "Selahattin Demirtaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yaklaşımları ve daha önceki yaklaşımları sürecin ruhuna uygun değil" dedi.
‘Sayın Erdoğan başlattı’
"Bu süreci AK Parti başlattı, Sayın Erdoğan başlattı" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:
"Sürece destek yüzde 68. Bir sürece yüzde 68 destek varsa, bu büyük bir siyasi hareketin, yüzde 52 ile Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan büyük bir siyasi hareketin öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Burada AK Parti’nin çok üzerinde bir destek olması, MHP ve CHP’nin neredeyse yarısının da bu süreci önemsediğini kabullendiğini ve ’akan kan dursun’ dediğini gösteriyor. Bu da çok önemlidir."
‘Cumhurbaşkanı’nın sürecin arkasında olması önemli’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devletin başındaki kişi olduğunu belirten Akdoğan, "Çözüm süreci de devlet politikasıdır. Bütün kurumların sürecin ruhuna uygun hareket etmesi gerekir. Hükümetin bu konudaki kararlılığı, samimiyeti ne kadar önemli ise Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu sürecin arkasında olması önemlidir" dedi.
‘Demokrasiye inanların elinde silah olmamalı’
Karanlığı "ışığın olmaması hali" olarak tanımlayan Akdoğan, "Bir yerde ışık yoksa karanlık yoktur. Bir yanda ’elimizde silah olsun’, diğer taraftan ’demokrasi olsun’, bu kabul edilemez. Demokrasiye inanan silah üzerinden tehdit oluşturmayacak. Bugün demokrasimiz çok gelişti. İfade hürriyetinin sınırları çok genişledi. ’Benim elimde silah var, sen benim ütopyamı gerçekleştir...’ Böyle bir şey yok. Demokrasiye inanıyorsan gelirsin demokratik mücadeleni verirsin… Halkın razı olmadığı hiçbir şey yapılamaz. Gelirsin siyaset kurumuna, ne derseniz dersiniz, millet de ne kadarını kabul ederse o kadarı olur" ifadelerini kullandı.
‘Ateşle oynayan yazar’
Akdoğan, "Bu süreçten çok hazzetmeyen, işine uymayan birtakım odakların, örgüt içerisindeki bazı yapıların bu süreci nasıl bozabiliriz arayışı içinde olduğu anlaşılıyor. Eller yeniden tetiğe uzanırsa, ’biz nasıl benzin dökeriz’ diye, bu tür birtakım tezgahlar provokasyonlar filan düşünülüyorsa bunlara karşı devlet uyanıktır, yapanın yanına kar kalmaz. Bu işten kendileri zararlı çıkar. Ateşle oynayan yanar. Silahı devreye sokan kaybeder" dedi.
‘Yanlış yapan kendi kaybeder’
Sürecin devam edip etmesinin başkalarının ne yaptığına bağlı olmadığına dikkat çeken Akdoğan, "Bu süreç başladığında HDP Meclis’te miydi? Biz bu işleri başlattığımızda HDP Meclis’te değildi. Meclis’te olmayan ve siyaset yapan partiler var, onlar eline silah mı alıyor? Bu demokrasiye inanmamak anlamına gelir. ’Dünyayı ayağa kaldırırız, yok şöyle olur, yok böyle olur.’ HDP süreçte rol oynuyor doğrudur, heyette milletvekili olmayanlar da var. Temsil noktasında bir sıkıntının yaşanacağına inanmıyorum. Kıyametin kopacağına da inanmıyorum. Yanlış yapan kendi kaybeder" açıklamasında bulundu

27 Mar 2015 - 17:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler