Afrin Operasyonu Hakkında ABD'den Yeni Açıklama

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili ABD'den bir son dakika açıklaması geldi. Dışişleri Bakanı Rex Tillerson yaptığı açıklamada endişeli olduklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Afrin operasyonu hakkında son dakika açıklaması geldi. ABD Dışişleri Rex Tillerson, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afrin'e yönelik düzenlediği operasyondan dolayı endişeli olduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İngiltere’nin Başkenti Londra’ya bir ziyaret düzenledi. Tillerson düzenlediği ziyarette Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzey bölgesinde bulunan Afirn'e yönelik yürüttüğü operasyondan dolayı endişe duyduklarını dile getiren Tillerson açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin vatandaşlarını terörist unsurlardan korumaya yönelik meşru haklarını tanıyor ve takdir ediyoruz”

En Aza İndirilmeli

ABD'nin Dışişleri bakanı Tillerson, ABD'nin her iki taraftan da sivil kayıpları en aza indirmesini istediğini ve Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Oca 2018 - 17:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler