ABD' nin YPG'ye Ağır Silah Verilmesi Kararına Türkiye'den Tepki Gecikmedi!

ABD tarafından onaylanan YPG' ye ağır silah yardımın yapılması yönündeki karara Türkiye' den tepki gecikmedi. Bakan Çavuşoğlu, bu yardımın Türkiye lehine tehdit unsuru olduğunu ifade etti...

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında " Rakka yüzde 99 küsür orana Sunni Arap bir şehirdir. Suriye'nin ve Suriye içindeki şehirlerin geleceğini iyi planlamamız lazım. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriye'nin istikrarını önemsiyorsak, burada yanlış adımlar atmamamız lazım. YPG-PKK ikisi de terör örgütüdür, aralarında hiçbir fark yoktur. Sadece adı farklıdır. Bunların eline geçen her silah Türkiye'ye yönelik tehdittir. Daha önce YPG'ye verilen silahların Türkiye'de PKK'nın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Bizim bu konulardaki düşüncelerimizi Amerikan yönetimi çok iyi biliyor. Tüm bu konuları Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında Erdoğan ve Trump bizzat görüşecektir, değerlendireceklerdir. " ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Bakan tarafından yapılan açıklamada Türkiye' nin YPG için düşüncelerinin net olduğunu, aynı zamanda bu düşüncenin de ABD tarafından gayet net bir şekilde bilindiğini ifade ederek; yapılacak yardımların Türkiye' nin güvenliği için tehdit unsuru olacağını aktardı...

kpsscafe.com.tr | KONYA

10 May 2017 - 14:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler