6 Yaşındaki Kıza Tecavüz Edip Öldüren Kişi Hakkında Flaş Karar

24 yaşındaki İmran Ali isimli kişi, 6 yaşındaki Zeynep isimli kızı kaçırıp tecavüz etmiş, ardından onu boğarak öldürmüştü. Yaşanan bu skandalın ardından Ocak ayında yakalanan İmran Ali hakkında mahkeme kararını verdi.

6 Yaşındaki Kıza Tecavüz Edip Öldüren Kişi Hakkında Flaş Karar
Haber albümü için resme tıklayın

Afganistan'ın Kasur kentinde kaçırdığı 6 yaşındaki Zeynep isimli kıza önce tecavüz eden, ardından boğarak öldüren 24 yaşındaki İmran Ali isimli kişi hakkında mahkeme kararı açıklandı.

Pakistan mahkemesi, suçlu bulunan Ali'yi 4 kez idam cezasına çarptırdı. Çok sayıda görgü tanığının ifade verdiği ve yalan makinesinin de kullanıldığı duruşmada, mahkemeye olay ile iligli DNA örnekleri de sunuldu.

Yerel medya, Ali'nin suçunu itiraf etmesinin ardından avukatının davadan çekildiğini de duyurdu. İtirafın ardından 6 yaşındaki kıza tecavüz eden ve ardından boğrak öldüren Ali'ye kaçırma, cinayet, terör ve cinsel sapıklık suçlarından 4 kez idam cezası ve 3,2 milyon rupee (29 bin dolar) para cezası verildi.

Polis Ali'nin aynı bölgede daha önce başka kız çocuklarının da kaçırılıp aynı şekilde öldürülmesiyle bağlantılı olabileceği ihtimali üzerine duruyor. Zeynep'in ailesinin çabasıyla ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri sonrasında, Ali 23 Ocak'ta yakalanarak gözaltına alınmış ve yargılanmasına başlanmıştı.

Zeynep'in cansız bedeni 9 Ocak günü Lahor eyaletinin güneyinde bulunan Kasur'da bir çöplükte bulunmuştu. Zeynep'in boğularak öldürüldüğü yönünde açıklanmanın gelmesinin ardından kentte protesto gösterileri düzenlenmişti. Düzenlenen protestolarda, karakolu basmaya çalıştıkları bildirilen iki kişi güvenlik güçleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülmüştü.

YETKİLİLER SUÇLANIYOR

Yerel halk, yaşanan bu skandala öfkeli. Çok sayıda kişi, yetkilileri kaçırma, cinsel saldırı, cinayet gibi suçları önlemek için yeterince çaba göstermemekle suçluyor. Zeynep'in ailesi de kayıp ihbarında bulundukları halde polisin harekete geçmediğini söylüyor.

Mobese görüntülerinin ise polis tarafından değil, Zeynep'in akrabalarının çabasıyla ortaya çıkarıldığı bildiriliyor.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, Zeynep'in bir adam tarafından götürüldüğü görülüyor.

Kasur polisi son iki yılda kentte 12 benzer cinayet işlendiğini açıkladı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

17 Şub 2018 - 15:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Erhan - Darısı Türkiyemin başına idam cezası inşAllah bizdede olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 15:29


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler