3 Dakika Erken Yemeğe Çıkan Memur Canlı Yayına Çıkıp Özür Diledi ve Yarım Yevmiyeyi İade Etti

İlginçlikler ülkesi Japonya'da bir memur, öğle yemeğine 3 dakika erken çıktı ve bunu 7 ay içinde 26 kez tekrar etti Bunun üzerine memur ve yöneticileri, canlı yayına çıkarak vatandaşlardan özür diledi.

3 Dakika Erken Yemeğe Çıkan Memur Canlı Yayına Çıkıp Özür Diledi ve Yarım Yevmiyeyi İade Etti
3 Dakika Erken Yemeğe Çıkan Memur Canlı Yayına Çıkıp Özür Diledi ve Yarım Yevmiyeyi İade Etti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İlginç olayın bu seferki adresi Janponya oldu.

Alınan bilgilere göre Japonya'da bir memur, öğle yemeğine 3 dakika erken çıktığı, ve bunu 7 ay içinde toplamda 26 kez tekrarladığı için müdürü ile birlikte canlı yayına çıkarak vatandaşlardan özür diledi ve yarım günlük yevmiyesini iade etti. Yetkililer ise, bu duruma daha erken müdahale edemedikleri için üzgün olduklarını açıkladı.

Milliyet'te yer alan haberde, Japonya'nın Kobe kentindeki bulunan 'Kobe Su Dağıtım Bürosu' adlı kamu şirketin yöneticileri, 64 yaşındaki bir çalışanının 7 aylık bir dönem boyunca (Eylül 2017- Mart 2018) 26 kez öğle yemeği saatinden 3 dakika önce masasını terk ettiğini ve şirket binasının karşısındaki yemek dükkanına 3 dakika erken giderek yemek yediğini tespit etti. Şirket yöneticileri bunu tespit ettikten sonra basın toplantısı düzenleyerek kamuoyundan özür diledi.

"Son derece üzücü bir skandal yaşandı. İçten özürlerimizi sunarız" diyerek canlı yayında bir açıklama yapan şirket yöneticileri, başlarını eğerek  kamuoyundan bu konuda özür diledi. Mesai saatlerinden toplamda 78 dakikayı kullandığı belirlenen çalışan da "Çok pişmanım" dedi ve yarım günlük maaşını devlete  iade etti.

YÜZDE 35 YILLIK İZNİNİ KULLANMIYOR

Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre işçilerin 1 yılda 20 günlük izin hakkı bulunuyor ancak yüzde 35'i bu hakkını kullanmamayı tercih ediyor.

MESAİ ALMADAN AYDA 80 SAATTEN FAZLA ÇALIŞIYORLAR

Ayrıca ülkedeki şirket çalışanlarının 4'te 1'i ücretlerini almadan ayda 80 saatin üzerinde fazla mesai yapıyor. Yüzde 12'lik bir kesimin ise fazla mesai yaptıkları süre ayda 100 saatin üzerine çıkıyor.

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

23 Haz 2018 - 08:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler