Diyanetten Geçici İmamlara Şok: İmam Olacakken Temizlikçi Oldular

Diyanet İşleri Başkanlığından geçici imamlara şok. 4995 geçici personel, imam olarak atandıkları camilerde temizlikçi olarak işe başlayacak. İşte detaylar.

Diyanet İşleri Başkanlığında imam krizi çıktı.

Alınan son dakika bilgilerine göre Diyanet İşleri Başkanlığında 'geçici imam krizi' çıktı. 2017 yılı başında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan bir sınav ile  "İl Müftülükleri bünyesinde boş bulunan imam hatip kadroları için geçici cami görevlisi" alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan sınav ilanına binlerce başvuru alındı.

. 2016 KPSS'den 50 ve üzeri puan alan imam hatip lisesi mezunları başvuru yaptı. Başvuruların alınmasının ordan geçici imam görevlendirilmesi için sınav yapıldı ve yapılan sözlü mülakattan 70 ve üstü puan alan 4 bin 995 kişi de köy camilerinde imam-hatip olarak görevlendirildi. 4 bin 995 geçici imam, belrilenen köylerde iş başı yapmaya hak kazandı.

Geçici olarak ataması yapılan 4 bin 995 imam ise kendilerine gelen mesaj ile şok oldu. "Geçici imam hatip" diye işe alınanlar, camilerde temizlikçi yapıldı. 4 bin 995 geçici imam, bu duruma "Bizi oyuna getirdiler" diyerek isyan etti.

Diyanet İşleri Başkanlığına bu konunun çözülmesi için çağrıda bulunan adaylara, yetkililerden henüz bir cevap gelmedi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

01 Eyl 2017 - 15:42 - Diyanet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet eroğlu - bende bu durumdan madurum anne babama gerçeği söylemekten utanıyorum bide dayanmazlar bu acıya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 15:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler