Diyanet İşleri Başkanlığına Ait Atama Kararı Resmi Gazetede (Prof. Dr. Ali Erbaş Kimdir?)

Diuyanet İşleri Başkanlığına Prof. Dr. Ali Erbaş'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yayımlanan atama kararı ve Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında bilgi.

17 Eylül tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan karar ile Diyanet İşleri Başkanlığı görevine ait atama kararına yer verildi.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararında Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Prof. Dr. Ali Erbaş'ın atanması uygun görüldü.

Prof. Dr. Ali Erbaş Kimdir?

Ordu'nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde 1961 yılında dünyaya gelen Erbaş, İlkokulu Yeşilyurt Köyü İlkokulunda, liseyi1980'de Sakarya İmam-Hatip Lisesi'nde, 1984'de ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

1982 ile1993 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak görev yaptı.

1987'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalında “Kur'an'daki Tekrarlar” isimli teziyle Yüksek Lisansını, 1993'te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalında “İlâhî Dinlerde Melek İnancı” isimli teziyle doktorasını yaptı.

1993'te Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent olarak atanan Erbaş, 1994 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Paris'te Centre George Pompidou ve Sorbonne Üniversitesi kütüphanelerinde Dinler Tarihi ve Din Bilimleri alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra 1996-1997 öğretim yılının başından itibaren bir yıl boyunca Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak alanıyla ilgili araştırmalar yaptı.

1997 1998 öğretim yılı başında yurda döndü ve Kasım 1998'de Doçent, Ocak 2004'de Profesör oldu.

1993 2006 yılları arasında Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı ve yine aynı tarihler arasında Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı.

1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi'nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

17 Eyl 2017 - 08:45 - Diyanet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler