KDK'dan DGS ile geçişte not ortalaması kararı

Kamu Denetçiliği Kurumu, DGS ile lisans programına geçen bir adayın önlisans dersleri not ortalamasının lisans not ortalamasına katılmasını nedeniyle yaptığı itirazı haklı buldu.

Kamu Denetçiliği Kurumu, DGS ile lisans programına geçen bir adayın önlisans dersleri not ortalamasının lisans  not ortalamasına katılmasını nedeniyle yaptığı itirazı haklı buldu.2011 yılında Dikey Geçiş Sınavı ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleştiğini belirten şikayetçi, 2014 yılında mezun olduğunu ifade etti. Şikayetçi, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin maddesinde, "Dikey geçiş ile lisans programlarına yerleşen öğrencilerin diploma programından mezuniyet koşullarını sağlamaları halinde, lisans not ortalamaları önlisans programında alarak lisans programında intibakı yapılan dersler ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanır" hükmünün yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Şikayetçi, anılan yönetmeliğin kendisinin mezuniyet tarihinden önce yürürlüğe girdiğini, fakat buna rağmen yönetmeliğin ilgili hükmünün kendisine uygulanmadığını ve bundan doğan mağduriyetin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.
Şikayeti inceleyen Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, ilgili yönetmelik hükmünün yürürlüğe girmesi ile şikayetçinin lisans programından mezun olması itibariyle yönetmelik hükmünden faydalanacağı çok açık olduğu değerlendirmesinde bulundu. Nihat Ömeroğlu, ayrıca, ilgili yönetmelik hükmünün Yükseköğretim Yürütme Kurulunun toplantısında halen kayıtlı tüm öğrencilere uygulanmasına karar verilmiş olup şikayetçi de yönetmeliğin yürürlük tarihinde halen üniversiteye kayıtlı olduğu gerçeğinden hareketle idarenin şikayetçinin talebini dikkate almaması ilgili yönetmelik hükmüne açıkça aykırılık taşıdığı tespitinde bulundu. Ömeroğlu, ilgili yönetmeliğin şikayetçi için de uygulanmasının adalet ve hakkaniyet ilkelerinin gereği olduğu, zira söz konusu yönetmelik hükmünden kayıtlı bütün öğrencilerin eşit bir şekilde faydalanması gerektiği ve şikayetçinin bu konudaki mağduriyetinin giderilmesinin aynı durumda olan öğrenciler açısından eşitsizliği gidermiş olacağını vurguladı.
Yapılan incelemeler sonucu şikayetçiyi haklı bulan Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişikliğe uygun olarak şikayetçinin lisans programında intibakı yapılan önlisans ders notlarının lisans not ortalamasında dikkate alınması ve mağduriyetin giderilmesi yönünde yeni bir işlem tesisi konusunda Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne Tavsiye Kararı gönderdi.

03 Tem 2015 - 00:58 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler