DGS Tercih İşlemleri Başlıyor!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, resmi web sayfasında DGS hakkında çok önemli bir duyuru ilanı yayımladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemlerinin başlangıç tarihini duyurusunda belirtti. 

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri 2 gün sonra başlayacak! Tercih işlemleri kılavuzu 30 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM resmi web sayfasında yayımlanacak. Kılavuzda tercihler hakkındaki tüm ayrıntılar yer alacak. 

DGS sınavına Ne Amaç ile Girilir?
Dikey Geçiş Sınavına adaylar, iki yıllık örgün okudukları önlisans eğitimlerini tamamlamak için yada açıköğretim fakültesinde okudukları önlisans bölümlerini fakülteye tamamlamak için girmektedir. Adaylar bu sınavda başarılı olursa 4 yıllık fakülte okuma fırsatını yakalar.

Dikey Geçiş Sınavı 21 Ağustos 2016 Pazar günü gerçekleştirilmişti. Sınavın üzerinden bir ay geçmesine rağmen sonuçlar bir türlü açıklanmamış, adaylar tedirgin olup, ÖSYM'ye kızmışlardı.

ÖSYM'nin birkaç sefer duyurusunun ardından 24 Eylül 2016 Cumartesi tarihinde sonunda DGS sonuçları açıklandı. Adaylar rahat bir nefes almıştı.

Sonuçlarını öğrenen adaylar heyecan içinde tercihlerin açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM, beklenen açıklamayı yaptı ve tercih tarihini açıkladı.

Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

2016 DGS tercih işlemleri 30 Eylül 2016 tarihinde başlayıp, 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. 30 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM, resmi web sayfasında bir duyuru ile tercihleri başlatacak ve kılavuzu yayımlayacak.

2016 DGS kılavuzunun yayımlandığı an  haberdar olmak isterseniz android uygulamamızı cep telefonlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayrıca bizleri Sosyal Medyadan da takip edebileceğinizi biliyorsunuz. Gelişmeler için takipte kalın.

Kpsscafe.com.tr

28 Eyl 2016 - 17:06 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler