DGS Sayısal Bölümü Sınav Soru ve Cevapları (Sayısal Bölüm Sınav Yorumları Kolay mıydı , Zor muydu?)

DGS’nin sona ermesinin ardından adaylar sınavda çıkan sayısal bölümü sorularını araştırmaya başladı. Peki DGS sayısal bölüm sınav soruları kolay mıydı , zor muydu? Sayısal bölümü sorularının cevapları nelerdi? İşte Sayısal bölüm sınav soruları yorumları.

2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS)Türkiye genelinde uygulandı. Meslek Yüksekokulu mezunları ile Açıköğretim Fakültesi ön lisans mezunu adayların lisans eğitimine geçmesi için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı saatler 10.00’ı gösterdiğinde başladı ve adaylara 140 dakika süre verildi. Sınav saatler 12.20’yı gösterdiğinde ise sona erdi.

Sınavın sona ermesi ile birlikte adaylar, DGS’de çıkan sayısal bölümü soruları için araştırmalara başladı. Sınavda sorulan sayısal bölümü sorularının cevaplarını araştırmaya başlayan adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) soru ve cevap kitapçıklarını açıklamasını beklemeye başladı. Ancak ÖSYM soru ve cevaplarını henüz açıklamadı. ÖSYM’nin soru ve cevaplarını henüz açıklamaması üzerine adaylar, sınavda çıkan sayısal bölümü sorularını kendi aralarında tartışmaya başladı.

Forum ve internet siteleri üzerinde buluşan adaylar, hatırladıkları sayısal bölümü sınav sorularını yazarak cevaplarını tartışmaya başladı.

2017 DGS’de Kaç Soru Soruldu?

Ön lisans mezunu adayların lisans eğitimine geçmek için girdikleri DGS’de adaylara sözel alanından 60, sayısal alandan da 60 olmak üzere toplamda 120 soru soruldu. 120 soru için ise adaylara 140 dakika süre verildi. Saatler 10.00’ı gösterdiğinde başlayan DGS 12.20’de sona erdi.

Sayısal Bölümü Sınav Yorumları

Sınavdan çıkan adaylardan aldığımız bilgilere göre sayısal bölümü sorularının daha çok bilgiye dayalı olduğu ve bu bölümde biraz zorlanıldığı öğrenildi.

Sınav Soruları Kpsscafe’de

Sınavdan çıkan adaylar internet başına geçti ve sayısal bölümde çıkan sınav sorularının cevaplarını araştırmaya başladı.

Sizde aşağıda bulunan yorum kısmından sınavda çıkan ve cevabını merak ettiğiniz sayısal bölümü sınav soruları paylaşabilir, soruların cevaplarını diğer adaylarla tartışabilirsiniz.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

2017 DGS sınav sonuçları ÖSYM’nin sınav takviminde belirttiği 29 Ağustos 2017 tarihinde adaylara açıklanacaktır.

Sınav Soruları ve Sonuçlar Kpsscafe’de

DGS soru ve cevap kitapçıkları ile sınav sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe’yi aşağıdaki platformlardan takip edin.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 12:21 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler