DGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır? DGS’de Kaç Nete Kaç Puan Gelir? ÖBP Nasıl Hesaplanır?

DGS sınavı puan hesaplaması nasıl yapılır? DGS’de kaç nete kaç puan gelir? DGS puan hesaplamada katsayılar nasıl kullanılır? Ön Lisans Başarı puanı ne anlama gelmektedir? ÖBP hesaplaması nasıl yapılır? İşte DGS puan hesaplama hakkında detaylı bilgi.

Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Ön Lisans mezunu milyonlarca adayın lisans eğitime geçebilmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı 23 Temmuz günü Türkiye genelinde uygulanıyor. Dikey Geçiş Sınavında adaylara 120 soru yönlendirilecek ve adaylara bu soruları cevaplaması için 140 dakika süre tanınacak. Saatler 10.00’u gösterdiğinde başlayacak olan sınav saat 12.20’de sona erecek.

Lisans eğitimine geçmek isteyen adaylara sayısal ve sözel konularından 60’ar olmak üzere toplamda 120 soru yönlendirilecek. Birçok aday ise kaç nete kaç puan alacağını merak ediyor. Lisans eğitime geçebilmek için iyi bir puan alması gereken adaylar DGS’de puan hesaplamasının nasıl yapıldığı araştırmaya başladı.

Yerleştirme Esas Puanı Hesaplamada Neler Dikkate Alınır?

Adayların sınav testlerinden aldığı puan ile ön lisans başarı puanları kullanılarak yerleştirme esas puanı hesaplanır.

Dikey Geçiş Sınavında sayısal ve sözel bölümler birbirinden ayrı olarak hesaplanır. Buna göre adayların testte bulunan sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak ve 4 yanlış bir doğruyu götürmek kaydı ile kalan net sayısı ham puanınızı ortaya çıkaracaktır. Tüm adayların sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplaması yapılarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

ÖBP Nasıl Hesaplanır?

DGS’ye başvuru yapan adaylardan her biri için ön lisans eğitimindeki not ortalaması göz önüne alınır ve Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) bu şekilde hesaplanır.

Kaç Nete Kaç Puan Gelir?

Kabaca bir hesaplama yapacak olursak sayısal ve sözel testlerden 37.5 net yapılmış olması ve ÖBP’nin 60 olması durumunda DGS sözle puanı 264, sayısal puanı ise 286 olacaktır.

Sayısal ve sözel netleri 30 olarak ele alırsak ve ÖBP’yi yine 60 olarak hesaplarsak DGS sözel puanı 243, sayısal puanı ise 263 olarak ön plana çıkar.

Sayısal neti 40, sözle neti ise 35 olarak hesaplanıp ÖBP 60 alındığında DGS sözel puanı 260, sayısal puanı ise 287 olarak belirleniyor.

Sayısal net 35 sözel net ise 40 alınıp ÖBP 60 olarak alındığında sözel puanı 268, sayısal puanı ise 285 oluyor.

Sayısal net 25, sözel net ise 30 alındığında sözel puanı 240, sayısal puanı ise 254 oluyor.

Detaylı hesaplama için dgs-puan.hesaplama.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 09:29 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler