DGS kılavuzuna şikâyet üzerine o bölümlerde eklendi

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsman) yapılan şikayet üzerine DGS kılavuzunda Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu mezunlarının geçebileceği lisans programlarına yenileri eklendi.

Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu mezunu bir aday DGS kılavuzuna göre sadece Kamu Yönetimi lisans programına geçiş yapılabileceği görünce harekete geçti ve konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıdı. Daha önce mezun olduğu alanda Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü ve diğer mühendislik bölümleri olmasına rağmen, 2013 yılı Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda Tapu ve Kadastro Yüksekokulu için dikey geçiş yapılabilecek bölüm olarak sadece kamu yönetimi bölümünün açıldığını belirten aday Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikâyette bulundu.

Şikayet başvurusunu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yetkilileriyle konunun çözümüne ilişkin görüşmeler yaptı. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun arabuluculuk girişimleri sonuç vererek şikâyetçinin mağduriyeti giderildi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2015DGS Kılavuzunun Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programlarını belirten TABLO2'de Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu mezunlarının tercih yapabileceği lisans programları arasına Kamu Yönetimi bölümünün yanı sıra Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Tapu Kadastro bölümlerinin eklendiğini Kamu Denetçiliği Kurumu'na bildirdi.

23 Haz 2015 - 13:32 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

SELAMİ ALASLAN - Uzun süren mücadelem sonunda bu kararın çıkmasından çok mutluyum.Bu kararın tüm Tapu Kadastro mezunlarına hayırlı olması dileğiyle...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 13:32
01

Mehmet şavk - Allah razı olsun sizden.Önemli bir eksikliği giderdiniz gerçekten..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 13:32


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler