2018 DGS İçin Flaş Rakam Açıklandı ! 94 Bin 426 Kişi DGS'den Sıfır Puan Çekti

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için merak edilen flaş rakam açıklandı. Açıklanan verilere göre Dikey Geçiş sınavda 94 bin 426 kişi sıfır puan çekti.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için merak edilen flaş rakam açıklandı. Açıklanan verilere göre Dikey Geçiş sınavda 94 bin 426 kişi sıfır puan çekti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından ilk kez 21 Temmuz 2018'de yapılan DGS'de uygulanan 0.5 puanına göre 60'ar sorudan oluşan sözel ve sayısal testlerin her birinden 0.5 ham puan çıkaramayan adayın DGS puanı hesaplanmayacağı maddesi sınav başvuru kılavuzunda yayınladı. Bu kurala göre sınava giren adayların 60'ar sorudan oluşan sözel ve sayısal testlerin her ikisinde de en az 0.5 net yani bir soru çözmeleri gerekiyor. Sözel puan türünden DGS'ye giren bir kişinin yeterli soru yapsa bile puanının hesaplanması için sayısal testte de en az bir soru çözmesi gerekiyor.

DGS öncesi bir çok aday 0.5 kuralının sadece DGS kılavuzunda yer aldığını ÖSYM'nin bunu duyurmadığını iddia ederek tepki göstermişti. Adaylar internet üzerinden imza kampanyası başlatarak 0.5 kuralının kaldırılmasını istemişti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce adayın 0.5 ham puan almadığı gerekçesiyle puanı hesaplanmadı. Buna göre sözel testten 50 net yapan bir aday sayısal testten soru çözmediği gerekçesiyle 0.5 ham puan alamıyor ve puanı hesaplanmadığı için sıfır çekmiş oluyor.

0,5 KURALI İÇİN SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı'ndaki (DGS) 0.5 puanlamasının kılavuzda iki cümle ile yer aldığını, gerekli duyurunun yapılmadığını bu sebeple adayların haberi olmadığını savunarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu.

ÖSYM'DEN ÖNERGEYE YAZILI CEVAP

Gergerlioğlu'nun soru önergesine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yine aynı şekilde yazılı olarak cevap verildi. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada 2018 yılında DGS'ye 357 bin 150 kişinin girdiği bunlardan 94 bin 426 kişinin her iki testten 0.5 puanı alamadığı için DGS puanının hesaplanamadığı bildirildi.

ÖSYM verdiği cevapta başkanlık internet sitesinde 0.5 net puan şartının duyurulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 9 Mayıs 2018 tarihli toplantısında alınan ve başkanlığımız internet sayfasında 16 Mayıs 2018 tarihli duyurumuz ekinde tebliğ hükmünde olmak üzere kamuoyuna duyurulan 2018 DGS kılavuzunda yer alan 'Her iki testten en az 0.5 ham puanı bulunmaya adayların DGS puanının hesaplanmayacağı'na dair kuralda ve bu kural gereği adayların 2018 DGS puanlarının hesaplanması'nda mevzuata ve hukuka aykırılık bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

06 Ara 2018 - 16:39 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Fatoş - Çok mu gereklimiş 0.5 puanı herkezin farklı bölümü sayısal veya sözel hakım vetediğim para haram olsun n

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Aralık 16:39
01

Medeni - Manyak herifler,Manyak yöneticiler... Ne oldu yani 1 soru eksik yapildiysa sözelci sözel yapti sayisalci sayisal. 94.000 Kisinin hakkina girdiniz... Okullar kontenjanlar hep boş kaldı. Kantincisinden fotokobicisine kadar külliyen...ZARAR ETTIRDINIZ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Aralık 16:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler