2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ne Zaman Yapılacak?

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavının tarihi belli oldu! ÖSYM, yayımladığı 2017 sınav takviminde tüm sınavların tarihini açıkladı.

Dikey Geçiş Sınavı(DGS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)'ce yapılan önlisans mezunu adayların fakülteye geçiş yapmayı sağlayan bir sınav sistemi olup, her sene yapılmaktadır. 

DGS, iki yıllık üniversite veya açıköğretim fakültesi bitirmiş olan öğrencilerin, sınavda göstermiş oldukları performans neticesinde fakültelere devam etmesini sağlar.

2017 Dikey Geçiş Sınavı 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak. 2017 Dikey Geçiş Sınavına başvurular 24 Mayıs ile 1 Haziran 2017 arasında gerçekleşecek. 2017 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ise 29 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM resmi web sayfasından açıklanacak! 

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi, geçtiğimiz günlerde resmi web sayfasında 2017 sınav takvimini yayımladı. Sınav takviminde yazılı olan tarihlere bağımlı kalınacak. Lakin 2016 yılında olduğu ani olaylarda sınav tarihlerinde ve sonuç tarihlerinde değişiklik yapılabilir.

Tüm KPSS sınavları hakkındaki tüm bilgiler, sınav sonuçları, ÖSYM duyuruları ve çok daha fazlası için bizi takipte kalınız. Sosyal medyadan da bizleri takip edebilir, haberlerimize yorumlar yapabilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr

20 Eki 2016 - 16:44 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

ömer - bugün 14 Mart 2017 ben seneye gireceğim umarım seneye de bu tarihe yakın bir tarih de sınav olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 16:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler