2017 DGS Sözel Bölüm Sınav Soru ve Cevapları (DGS Sözel Aday Yorumları-Kolay mıydı , Zor muydu?)

2017 Dikey Geçiş Sınavı tamamlandı. Sınavın tamamlanması ile adayların soru ve cevap tartışmaları başladı. İşte DGS sözel bölümü sınav soruları ile cevapları hakkında adayların yorumları.

2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tüm Türkiye genelinde bugün saatler 10.00’ı gösterdiğinde uygulandı. Meslek Yüksekokulu mezunları ile Açıköğretim Fakültesi ön lisans mezunu adayların lisans eğitimine geçmesi için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı 140 dakika sürdü ve saatler 12.20’yı gösterdiğinde sınav sona erdi.

Sınavın sona ermesi ile birlikte adaylar, DGS’de çıkan sözel bölümü soruları için araştırmalara başladı. Sınavda çıkan sözel bölümü sorularının cevaplarını araştırmaya başlayan adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin soru ve cevap kitapçıklarını açıklamasını beklemeye başladı. Ancak ÖSYM henüz soru ve cevaplarını açıklamadı. ÖSYM’nin soru ve cevaplarını henüz açıklamaması üzerine adaylar, sınavda çıkan sözel bölümü sorularını kendi aralarında tartışmaya başladı.

Forum sayfaları ve internet siteleri üzerinde buluşan adaylar, hatırladıkları sözel bölümü sınav sorularını yazarak cevaplarını tartışmaya başladı.

DGS’de Kaç Soru Soruldu?

Lisans eğitime geçiş için ön lisans mezunu adayların girdikleri DGS’de adaylara sözel alanından 60, sayısal alandan da 60 olmak üzere toplamda 120 soru yönlendirildi. 120 soru için adaylara 140 dakika süre tanındı. Saatler 10.00’ı gösterdiğinde başlayan Dikey Geçiş Sınavı 12.20’de sona erdi.

Sözel Bölümü Yorumları

Sınavdan çıkan adaylardan aldığımız bilgilere göre sözel bölümde Türkçe sorularının uzunluğu belirtildi. Paragraf sorularının uzun olduğunu söyleyen adaylar, diğer soruların ise daha çok bilgiye dayalı olduğunu söyledi.

Sınav Soruları Kpsscafe’de

Sınavdan çıkan adaylar internet başına geçti ve sözel bölümde çıkan sınav sorularının cevaplarını araştırmaya başladı.

Sizde aşağıda bulunan yorum kısmından sınavda çıkan ve cevabını merak ettiğiniz sözel bölümü sınav soruları paylaşabilir, soruların cevaplarını diğer adaylarla tartışabilirsiniz.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

2017 DGS sınav sonuçları ÖSYM’nin 2017 sınav takviminde belirttiği 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktır.

Sınav Soruları ve Sonuçlar Kpsscafe’de

DGS soru ve cevap kitapçıkları ile sınav sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe’yi aşağıdaki platformlardan takipte kalın.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 12:16 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

fırat - türkçe kolaydı son 7 soru hariç matematik bilene orta şeker

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 12:16
02

Fatih - Sözele hiç bakamadım ama sayısal beklediğimden daha zordu. Geçen yıllara göre yani bence daha zordu sayısal. Bakalım hayırlısı. 41 sayısalı zor yaptım deü eem için çırpınmaktayım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 12:16


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler