2017 DGS Soru ve Cevap Kitapçıkları Yayımlandı mı? ÖSYM Soruların Yüzde Kaçını Yayımlayacak?

Dikey Geçiş Sınavı soru ve cevap kitapçıkları yayımlandı mı? DGS temel soru ve cevap kitapçıklarının yüzde kaçlık kısmı yayımlanacak? Soru ve cevap kitapçıklarına nasıl ulaşabilirim? İşte detaylar

DGS’nin sona ermesinin ardından adaylar sınav soru ve cevaplarının ÖSYM tarafından açıklanmasını beklemeye başladı. Sınavda çıkan soru ve cevapların ÖSYM tarafından açıklanmasını bekleyen adaylar, sınav soru ve cevaplarını kendi arasında tartışmaya başladı.

ÖSYM’nin sınav soru ve cevap kitapçıklarını açıklamasını bekleyen adayların sabırsız bekleyişlerinin ne zaman soa ereceği henüz belli değil. ÖSYM sınav soru ve cevaplarının yayımlanması için net bir saat vermedi.

2016’da Saat Kaçta Açıklanmıştı?

2016 yılında yapılan DGS sınavı Türkiye genelinde 21 Ağustos Pazar günü gerçekleşmişti. ÖSYM yaptığı duyuruda ise 21 Ağustos saat 16.40’da sınav soru ve cevap kitapçıklarını erişime açmıştı. Ancak ÖSYM, 2016 DGS sınav sorularının yüzde 10’lu bir kısmını adayların erişimine açmıştı.

Kaç Soru Soruldu?

Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans mezunu adayların lisans eğitime geçme adına girdikleri DGS’de adaylara sözel bölümden 60, sayısal bölümden de 60 olmak üzere toplamda 120 soru yönlendirilmişti. ÖSYM’nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yüzde 10’luk kısmı açıklarsa sadece 12 soru ve bu soruların cevapları adayların erişimine açılacak.

Sınav Yorumları KPSSCAFE’de

2017 DGS’ye giren adaylar Kpsscafe.com.tr’de birleşerek sınav hakkında görüşlerini dile getiriyor ve sınav sorularını tartışıyor. İlişkili haber kısmından sınav sorularının tartışıldığı haberlerimize göz atabilirsiniz.

Sınav Soru ve Cevap Kitapçıkları Yayımlandığı Anda Haberdar Olun

DGS sınav soru ve cevap kitapçıkları yayımlandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe’yi aşağıda bulunan platformlardan takipte kalın.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 12:01 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler